Een strakke buik willen we toch allemaal wel? Er zijn natuurlijk talloze buikspieroefeningen en wij hebben onze favoriete top vijf gemaakt. Deze oefeningen zijn super effectief en wanneer je ze regelmatig doet zul je zeker resultaat gaan zien! Vergeet niet dat het ook belangrijk is om cardio oefeningen te doen wanneer je nog wat extra buikvet moet verliezen. Want een wasbordje is natuurlijk pas zichtbaar als je buik ‘droog’ getraind is. Daarnaast is voeding ook super belangrijk. Hierover lees je meer in de blog van Denise. Succes!

oefeningen voor platte buik

Beste buikspieroefeningen
crunches

1. CRUNCH

Dit is echt de beste oefening om te beginnen aan je sixpack. De crunch kan gebruikt worden voor het ontwikkelen van een sixpack of een platte buik. Het is belangrijk om de crunch goed uit te voeren. Door de crunch goed uit te voeren kunnen er betere resultaten bereikt worden. De juiste uitvoer van de crunch zorgt voor stevigere en sneller zichtbare resultaten.

Stap 1
Neem de juiste positie aan. Ga op de rug liggen en houd de knieën gebogen. Stop je handen achter je hoofd. Probeer de borst te openen.

Stap 2
De beweging gaat beginnen. Probeer de ellebogen open te houden. De buik moet intensief worden aangespannen. De borst moet continue naar de knieën worden gebogen.

Stap 3
Maak een set van een aantal herhalingen. In het begin kun je beginnen met 10 herhalingen. Later kun je het aantal herhalingen uitbouwen tot 20 of meer.

sit up

2. SIT-UP 

De sit-up is een iets andere oefening dan de crunch. Bij de sit-up worden de buikspieren nog intensiever getraind. Je kunt het best beginnen met het doen van de crunch en daarna de sit-ups voor een extra goed resultaat.

Stap 1
Ga op de rug liggen. De knieën gebogen. De handen mogen op de dijen worden gehouden. Wanneer je naar de knieën beweegt met de borst neem je ook de handen mee naar de knieën.

Stap 2
Als je weer teruggaat naar de beginpositie, laat je de handen weer van de knieën naar de dijen glijden.

Stap 3
Het zal in het begin flink branden. De sit-up is een oefening die vaak onderschat wordt. In het begin kun je de oefening het best 8 keer herhalen. Bouw dit uit tot 16 herhalingen.

beste-buikspieroefeningen

3. KNEE RAISES

Knee raises zijn een spectaculaire manier voor het trainen van de onderste buikspieren. De oefening is vrij zwaar, maar zorgt voor snel resultaat.

Stap 1
Probeer een veilige situatie voor jezelf te creëren. Als je valt moet je wel veilig vallen. Zorg dat je polsen niet beknellen bij de uitvoer van deze oefening en doe in het begin rustig aan.

Stap 2
Hang aan een balk of je eigen systeem en trek de knieën naar de borst vanuit een hangende positie

Stap 3
Als je de knee raises een beetje beheerst, kun je de oefening op een zijwaartse manier uitvoeren. Je traint hierbij de zijkant van de buik.

side crunch

4. ZIJWAARTSE CRUNCH

De zijwaartse crunch lijkt heel erg op de normale crunch. Met de zijwaartse crunch worden echter niet zo zeer de middelste buikspieren getraind. Met de zijwaartse crunch worden de buitenste buikspieren getraind.

Stap 1
Ga op de rug liggen. De knieën mogen worden gebogen. De oefening gaat nu starten. Beweeg je rechter borst naar je linker knie.

Stap 2
Ga terug naar de basispositie en beweeg je linker borst naar je rechter knie. De zijwaartse crunch lijkt op de normale crunch. De zijwaartse crunch wordt echter schuin uitgevoerd.

Stap 3
Herhaal de zijwaartse crunch en wissel de oefening van links naar rechts af. Het is belangrijk de oefening rustig en beheert uit te voeren voor het juiste resultaat.

Bij deze oefening kun je beide armen achter je hoofd houden of je kunt met één arm langs je andere been reiken zoals Marlou op bovenstaande foto.


side plank

5. SIDE PLANK

Dit is een gemakkelijke oefening, die je overal kunt uitvoeren. Deze oefening traint je schuine buikspieren.

Stap 1
Start door op je zij te gaan liggen en je helemaal uit te strekken.

Stap 2
Leun op je hand of je elleboog en breng je lichaam omhoog. Focus je kracht op de schuine buikspieren.

Stap 3
Als je het hoogste punt bereikt houdt je het een paar seconden vast en ga je weer terug. Als dit te zwaar is dan beweeg je je been alleen omhoog en dan weer omlaag. Natuurlijk zal je ook even moeten omrollen om ook je andere been te gaan doen.

Tip: doe mee aan aan challenge voor strakke buikspieren

Wil jij je buikspieren trainen maar vind je het lastig om jezelf te blijven motiveren? Geen nood! Wij hebben de Fitgirl Challenges in het leven geroepen om jou te helpen. Met kant en klare workout schema’s, video’s en nog veel meer. Klik hier voor de verschillende challenge guides. Hieronder een preview van onze ABS Challenge. 

abs challenge

Bekijk hieronder een voorproefje van onze Smoothie Bootie Challenge waarbij we niet alleen trainen voor strakke buikspieren maar ook voor strakke billen en benen. Je kunt elk moment starten met deze challenge! De guide vind je hier.

 

Video workout: Cardio en buikspieren

Marlou heeft een video gemaakt met cardio- en buikspieroefeningen. Doe je mee?

https://youtu.be/-vYGw-L2IOk