Zo begon ik mijn modellencarrière

Daar ben ik weer! Na m’n blog over mijn Nike experience heb ik veel vragen gekregen, over wanneer en hoe ik eigenlijk begonnen ben met modellenwerk.

Toen ik in het 3e jaar van de middelbare school zat, werd ik op straat in Amsterdam gescout door de directeur van Elite Models toen ik met mijn moeder aan het winkelen was. Of ik mee wilde doen aan de Elite Modellook. Het overdonderde me nogal en het was een totaal onbekende wereld voor me, dus ik had geen idee. Maar ik besloot mee te doen, want ik hield wel van een spannende uitdaging. Een paar weken later stond ik ineens gestyled en opgemaakt in een fotostudio. Geen idee wat ik daar heb staan doen, maar ik kan me nog wel herinneren, dat ik het erg leuk vond! Toen ik bij de laatste 20 zat, werd ik samen met mijn moeder uitgenodigd om op het kantoor   van Elite Models te komen. Daar werd ons van alles uitgelegd over de modellenwereld. Ik weet nog dat ik het grachtenpand ontzettend mooi en de vrouw heel aardig vond 😉

Uiteindelijk haalde  de finale niet, maar werd ik wel gebeld door Elite of ik naar een casting voor Nike wilde gaan,  omdat ze mij wel een sportief type vonden 😉

Ik weet nog dat ik met mijn moeder dat prachtige hotel tegenover Centraal Station instapte, een veel te groot Nike outfitje aan moest trekken en een rondje moest rennen. En dan nu te bedenken dat ik 12 jaar later een campagne heb geschoten voor Nike! Uiteindelijk vonden ze me toch nog wat te jong. Logisch ook, ik was pas 14 en had een heel ander doel: naar de dansacademie!

suzanne smorenburg

Ik heb me volledig gestort op het dansen. Toen ik in het derde jaar van de academie zat, bedacht ik me dat het misschien wel handig zou zijn, als ik wat modellenbureaus aan zou schrijven, want om je brood te  verdienen met alleen maar dansen is erg lastig. Ik werd uitgenodigd om langs te komen bij een goed bureau in Amsterdam, waar toendertijd ook de winnaressen van HNTM terecht kwamen . Meteen werd er een centimeter langs mijn lichaam gehouden, want je kunt alleen met de juiste maten goed werken als internationaal fashionmodel. Meteen vielen ze met de deur in huis: er moest 5 cm van mijn heup af. Dat was wel even slikken, nooit was ik bezig geweest met lijnen of iets dergelijks, omdat ik simpelweg hartstikke tevreden was met m’n naar mijn idee lange slanke lijf.

“Modelling is about beauty, but it’s also an energy. That’s not a size.”

Blijkbaar waren mijn billen door de spiervorming  van al dat dansen toch iets ronder geworden. Bovendien heb ik altijd al ronde billetjes gehad. Ik kan me nog goed een filmpje van mijn afzwemmen voor het A-diploma herinneren, waarop ik met m’n badpak tussen m’n bolle billetjes langs dribbel haha! Ik kreeg voedingsadvies en ze vroegen me om te proberen die centimeters kwijt te raken. Na 2 maandenweinig koolhydraten en vooral vis en groente eten was ik rond m’n heupen 2 cm kwijt maar had ik  ook  een ingevallen bekkie gekregen.

Bovendien was ik er behoorlijk klaar mee! Daarna heb ik alles gegeten wat los en vast zat 😉 Dit was niks voor mij en hier werd ik niet mooier van! Ik heb nou eenmaal de bouw niet om in de high fashion modellenwereld te werken. Uiteindelijk ben ik daarna terecht gekomen bij Euro Model. Een modellenbureau wat meer gericht is op commercieel modellenwerk en waarbij een maat 36-38 prima is.

Op dit moment werk ik voor verschillende’  bureaus in Nederland, Belgie, Duitsland, Denemarken en Kaapstad.

beginnen met modellenwerk beginnen met modellenwerk

Ik moet er altijd voor zorgen dat ik in shape ben. Het kan namelijk maar zo zijn dat ik de volgende dag of de dag erna ineens in bikini of kort sporttopje op de foto moet.

Ik probeer daarom voor ongeveer 80% gezond te eten en 20% te zondigen. Anders houd ik het niet vol 😉 Ik ben namelijk te dol op wijn, lekkere kaasjes en taartjes(vooral carrotcake!) en het moet ook leuk blijven! Als ik weet, dat er een belangrijke shoot of casting aankomt ,dan eet ik even geen/weinig koolhydraten en sport ik een keertje meer. Zo moest ik afgelopen donderdag ineens een casting doen voor Calvin Klein. Nou dan lukt het wel om even wat strenger voor jezelf te zijn 😉

suzanne smorenburg

Gemiddeld doe ik 2x per week een heftige groepstraining van een uur bij mijn sportschool (high-intensity gecombineerd met krachttraining) en 1x per week sweat&flow yoga. Als ik wat meer tijd heb, dan fitness ik nog een keer extra, of doe ik een workout at home.

suus smorenburg

En dan nu te bedenken dat ik 12 jaar later een campagne heb geschoten voor Nike!

Dit was het weer girls! Als jullie nog vragen hebben? Feel free!

Zou je ook willen weten of modellenwerk iets voor je is en wat het inhoud? Check dan: www.modelprepare.com

model prepare

Meer blogs van mij lezen? Klik hier.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more