Beginnen met kickboksen

Sinds een paar maanden ben ik gestopt met elke dag cardio. Ik was op zoek naar een nieuwe sport die bij mij past. Ik heb acht jaar lang op hockey gezeten, daarna ben ik gaan hardlopen, toen fitness en nu wilde ik weer wat nieuws uitproberen. Altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen. Herkenbaar? Mijn nieuwste uitdaging is: beginnen met kickboksen.

Geen podiumbeest

Ik ben van mezelf niet iemand die zich zo in een nieuwe groep mengt. Vaak kijk ik eerst even de kat uit de boom. “Dat is gek”, hoor ik je denken. “Wel model geweest en houden van musicals en acteren, maar in een groep geen middelpunt willen zijn?”…Dat klopt! Het is ook buiten míjn comfort zone! Daarom vind ik het moeilijk om aan groepslessen mee te doen voor de eerste keer. Toch was ik steeds nieuwsgieriger. Ik zag op social media veel meiden die kickboks lessen deden. Ik voelde me wat onzeker hierover, omdat ik nog vrij smal ben van het modellenwerk en totaal geen verstand had van bepaalde termen die gebruikt werden. Maar ik wist wel: ik wil beginnen met kickboksen!

Beginnen met kickboksen

Beginnen met kickboksen: Gewoon doen

Na een tijdje was ik aan het idee gewend dat ik zou gaan beginnen met kickboksen. Ik stapte op de fiets en ik ben naar de groepsles gegaan.’Wat mij hielp was om te proberen niet aan de ‘problemen’ te denken of beren op de weg te zien. Dit houd je alleen maar tegen. Gewoon doen dus!

Tips voor een eerste les kickboksen

 1. Vertel tegen de mensen om je heen dat het je eerste les is zo hebben zij er meer begrip voor en willen ze je misschien wel wat tips en tricks bij leren.
 2. Zoek een persoon die naar jou idee op het zelfde niveau is en maak hier contact mee. Vaak moeten er tweetallen gemaakt worden. Wanneer jij van tevoren al wat contact hebt gemaakt, zal je sneller naar hem of haar toe trekken. Dit voorkomt ook dat je naast een tweede Rico Verhoeven komt te staan;)
 3. Zorg dat je eigen handschoenen hebt of leent van je vriendin. De bokshandschoenen van de sportschool zijn vaak heel vies en zweterig. Geen pretje dus!
 4. Stel vragen aan de instructeur. Ben jij onzeker over je bepaalde stoot of kick, deel dit met je instructeur. Zo leer je hoe het wel moet en ben je de volgende les al veel zekerder. Je kan ook vragen of je een kort lesje techniek mag krijgen voor de training begint.

Kickboksen

Waarom zou je beginnen met kickboksen?

 • Je traint zowel kracht als conditie.
 • Je kan je woede of boosheid even kwijt (denk aan je ex-vriendje, je werkgever of het verslag van school wat even niet wil lukken).
 • Er komt adrenaline vrij wat een enorme kick geeft.
 • Je wordt gemotiveerd door andere in de groep.
 • Je bent niet alleen.
 • Elke les word je weer een stukje beter. Dit werkt stimulerend.
 • Na een lesje slaap je extra lekker, doordat je al je energie kwijt bent!

Volhouden!

De laatste stap is altijd: volhouden! Door wekelijks één dag aan te houden, hoor je steeds meer bij de groep. Zij zullen je ook missen als je er niet bent, dus dit helpt jou om het vol te houden. Beginnen met kickboksen is echt even wennen, maar zorg vooral dat je er plezier in hebt. Dit is tenslotte het aller belangrijkste!

Heb jij door deze blog ook zin gekregen om te beginnen met kickboksen? Laat mij in de reacties weten wat je ervan vond.

Liefs x Michelle

Vechtsport alleen voor mannen? Echt niet!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more