Dit bananenbrood met kwark is super smeuïg! In mijn vorige blog vertelde ik dat ik een groot fan ben van fitnessen, maar daarnaast vind ik het ook erg leuk om nieuwe baksels uit te proberen. Het liefste gezonde baksels met zo min mogelijk producten en het aller liefste producten die ik al in huis heb. Vandaag deel ik deze super easy, smeuïge bananenbrood met kwark met jullie!
Recept: Bananenbrood met kwark
Wat heb je nodig uit je eigen keukenkastje?
- Blender of mixer
- Bakblik
- Oven
Ingrediënten voor het bananenbrood met kwark
- 50 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram custardpoeder
- 150 gram magere kwark (ik gebruikte Franse Magere Kwark)
- 60 gram whey banaansmaak
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 1 eiwit (ei zonder eigeel)
- 3 rijpe bananen
- Bakpapier of een beetje olie om het bakblik in te vetten (ik gebruikte bakpapier, aangezien je dan heel gemakkelijk het brood uit de vorm krijgt en je geen extra vet hoeft te gebruiken)
Zo maak je het bananenbrood met kwark
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Blend alle ingrediënten in een blender. Dit is het beslag.
- Giet het beslag in een bakblik, niet vergeten in te vetten / bakpapier in het blik te leggen. Als je een siliconen bakvorm gebruikt is invetten niet nodig.
- Plaats het bananen-kwark-brood 45 à 50 minuten in de oven op 160 graden.
- Prik tijdens het bakken af en toe met een lange satéprikker in het brood om te zien of deze gaar is (is de prikker nog nat, dan is het brood nog niet gaar)
- *PIEP*PIEP*PIEP* (het geluid van je oven 😉 ) je baksel is klaar!
- Laat het bananen-kwark-brood even afkoelen en daarna kun je deze in plakken snijden en serveren!
Tip: Je kunt eventueel ook plakken invriezen en af en toe meenemen als tussendoortje.
Makkelijk toch? En nog lekker ook. Bananenbrood met kwark kun je prima eten zonder beleg, de aardbeien en blauwe bessen heb ik vooral gebruikt ter decoratie!
Laat je me weten of het gelukt is? Eet smakelijk!
Liefs,
Laura
@Hipinthegym
Fan van dit baksel? Dan lust je misschien ook wel deze zwarte bonen brownie!