Ballet Beautiful: Oefeningen voor een sterker lichaam

Zoals ik eerder schreef in mijn blog over de Glamour Health Challenge, heb je gelezen dat ik heb meegedaan met de Ballet Beautiful sessie van de  Amerikaanse ballet-goeroe Mary Helen Bowers. Ze is bekend omdat ze vele wereldberoemde celebs zoals Doutzen Kroes, Romee Strijd en Miranda Kerr training geeft. Natalie Portman heeft ze klaargestoomd voor haar rol in Black Swan.

Ik vond deze training super leuk en voelde mijn billen echt branden! Ik wil deze super oefeningen voor een sterker, leniger en gespierder lichaam graag met jullie delen en heb ze thuis nog een keer overgedaan;-)

Vier balletoefeningen die goed zijn voor het verstevigen van je buik, rug en bilspieren:

Oefening 1: Arm Toner

Ga op je matje zitten met je benen gestrekt naar voren. Je handen naast je lichaam met je vingers naar buiten wijzend. Lift je heupen omhoog en hou je ellebogen gestrekt, je borst open en je nek lang. Trek je buik in en buig je ellebogen licht. Laat je heupen zakken en omhoog komen door je ellebogen te strekken en te buigen. Hou ten alle tijden spanning op je buikspieren je heupen van de grond. Herhaal 30 keer.

ballet beautiful

Oefening 2: Abs exercise

Ga op je rug liggen met je armen gespreid, met licht gebogen ellebogen, in het ballet heet dit de 2e positie. Je knieen zijn gebogen en je tenen raken de grond. Breng nu je bovenlichaam omhoog met ingehouden buik. Je armen beweeg je over je hoofd naar de 1e positie, zelfde gebogen ellebogen als bij de 2e positie, maar nu recht voor je uit. Hierdoor maak je een soort rondje om je hoofd. Herhaal 30 keer.
ballet beautiful

Oefening 3: Butt-buster

Begin op handen en voeten, zorg ervoor dat je knieen op een zachte ondergrond staan. Breng nu één knie richting je borst en vervolgens strek je hetzelfde been uit in de arabesque. Het is belangrijk dat je hierbij je knie recht houdt, je buik in houdt en je been zo hoog mogelijk strekt. Herhaal  30 keer en wissel dan van been voor nogmaals 30 keer.
ballet beautiful

Oefening 4: The Bridge

Ga op je rug liggen met je buik ingehouden, knieen gebogen en je voeten plat op de grond. Voor de gevorderden mag je de voet die op de grond blijft ook op je tenen gaan staan. Strek je rechter been en wijs met je tenen naar het plafond. Houdt je buik in til je heupen omhoog, laat weer zakken tot je net de grond niet raakt. 30 keer herhalen voor ieder been.

ballet beautiful

Toe aan meer buik, billen en benen oefeningen? Doe mee aan onze challenge! Lees hier meer.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more