In de kerstvakantie mag er zo nu en dan best een beetje gezondigd worden. En met wat kan dat nu beter dan met onze grote vriendin Nutella? Naast pindakaas voor mij de absolute topper en ik gebruik het dan ook regelmatig als ik de keuken induik voor een cheatmeal. Een flinke lepel chocoladepasta door je cake of bananenbrood zorgt toch nét voor dat extra genietmomentje. Of dat bakken met Nutella ook wel zo fitgirl verantwoord is? Neuh, waarschijnlijk niet, maar ik ben van mening dat je gezond leven een stuk beter kunt volhouden als je jezelf zo nu en dan ook eens wat ‘slechts’ gunt. En daar hoef je je dan echt niet schuldig over te voelen en al helemaal niet bang te zijn dat de kilo’s eraan vliegen, want dat gebeurt pas als je er een gewoonte van maakt. Zoals mijn moeder vroeger al zei: overal waar je te voor zet, is niet goed. Behalve te lekker, want die verleiding moet niemand weerstaan. Oh en mijn excuses voor de misleidende rubriek ‘healthy food’ waar dit artikel in staat, maar we hebben nu eenmaal geen ‘unhealthy food’ categorie en het lijkt me ook niet zo verstandig dat deze er gaat komen. Oké, zijn jullie om? Bekijk dan hier de lekkerste recepten met Nutella.

Geen cheat day voor jou en meer behoefte aan healthy food? Deze recepten vind je hier.