Arm workouts – met of zonder gewichten?

Met trainen kijk ik het liefst naar mijn buik, die door veel trainen en goed eten, ‘getoned’ is. Mijn armen mijd ik liever in de spiegel. Op een of andere manier krijg ik nooit echt het resultaat dat ik wil. Daarom lijkt het me leuk me te verdiepen in een aantal arm workouts.

Wat me het meeste dwars zit aan mijn armen, is het randje vet aan de onderkant. Ik kan dat niet weg trainen, maar dat moet geleidelijk met het vetpercentage van je hele lichaam dalen.
Ik eet momenteel gezond en heb net een week detox achter de rug. Misschien helpt dit wel op weg naar langzaam wat vet verliezen. Volgens mij is het ook bij iedereen anders genetisch bepaald. Ik heb “het meeste vet” op mijn armen en billen zitten. Maar als dat vet er af is, wil ik wel verzekerd zijn van mooie armen. Slank, maar wel spieren. Welke oefeningen kun je dan het beste doen? En is het dan beter om met gewichten te trainen of met je eigen gewicht?

 

arm workout

 

#Een aantal voorbeelden van workouts speciaal voor armen zijn:

 # trainen met eigen gewicht:
– push ups
– tricep dips
– pull ups
– boksen (zonder handschoenen)

# trainen met gewicht:
– bicep curl
– tricep extension
– dumbbell kickback
– laterall raises

Ik denk dat je met beide manieren heel effectief kan trainen. Voor veel vrouwen denk ik dat het handig is om te beginnen met gewichtjes. Als je op een gegeven moment steeds zwaarder en meer kunt, kun je overgaan naar trainen met je eigen gewicht. Als je nooit push ups doet, dan is een setje van 40 niet te doen namelijk. Laat staan pull ups.

Zoek dus voor jezelf een goede balans! Misschien is het de ene dag wel heel erg fijn om met eigen gewicht te trainen en de volgende trainsessie pak je de apparaten erbij. Wissel lekker af voor het beste resultaat; daag jezelf uit,
maar houd het veilig. Al met al denk ik dat je het beste kan streven naar trainen met je eigen gewicht. Je pakt meer spiergroepen, je krijgt een betere balans en het maakt je letterlijk sterker. Kijk vooral naar wat je kan; kun je push ups? Doe ze! Kun je geen pull ups? Pak die spieren dan met een apparaat.

 

# Voordelen aan trainen met je eigen gewicht zijn:
– dat je het bijna overal kan doen,
– het niks kost,
– je traint met de meeste arm oefeningen meerdere spiergroepen dan in de sportschool,
–>Daardoor train je meer functionele kracht,
– het kan je helpen met je lichaamsbalans.  

# Nadelen aan trainen met je eigen gewicht zijn:
– dat je eerder een blessure oploopt. Op een apparaat kun je heel moeilijk buiten de goed bedoelde zone trainen.

–> als je je lichaam niet zo goed kent nog in de sportschool kun je je behoorlijk overtrainen

 

Dus wat je ook traint, en wat je daarbij ook gebruikt: wees altijd zuinig op je eigen lichaam en negeer geen alarmsignalen, die zijn er niet voor niets. Je kunt beter iets meer geduld hebben, dan heb je er ook langer profijt van.

 

 

arm workouts

 

# Hoe vaak kun je je armen trainen per week?

2 keer per week een goede armworkout is echt voldoende om naar betere resultaten te werken. Vergeet niet dat je met andere oefeningen je armen ook veel gebruikt (denk aan oefeningen voor je rug bijvoorbeeld). En als je net zoals ik iets van je verpercentage af wilt, zul je je cardio trainingen wat moeten opschroeven.
Afgelopen periode deed ik ongeveer 3 keer in de week een type sport waarvan 20 minuten cardio, dit ga ik de komende weken opschroeven naar minimaal 35 minuten en eens kijken of ik verschil kan behalen.
Cardio is niet echt mijn beste vriend, maar dat betekent dat ik misschien mijn sportschool nog eens moet verruilen voor een extra zwemsessie oid. Kijk en dat vind ik dan weer niet erg.. 😉

 

# En wat gaan we daarbij eten?

Een beetje een vraag naar de bekende weg, maar hier nog even een lijstje inspiratie wat je het beste kan eten terwijl je hard bezig bent met progress. 

# Voor het trainen
Denk aan eiwitten en goede koolhydraten:
-volkoren cracker met pindakaas
-yoghurt met een beetje honing en gezonde granola
-eiwitshake met een stuk fruit erin
-havermout
-banaan met pindakaas
-gedroogd fruit (met mate vanwege de suikers)

# Na het trainen
Zorg er voor dat je spieren zich goed kunnen herstellen:
-eiwitten (shake, yoghurt, ei, you name it)
– vergeet huttekäse niet!
-hummus met worteltjes of paprika
-noten

Ook is het een goed idee om je vaste maaltijd (lunch of diner) na je training te eten. Je herstel namelijk ongeveer 2 uur lang na je training. Dan is je lichaam dus nog vrij intensief bezig en is het alleen maar goed dat je een gezonde maaltijd eet. Dus: binnen een half uur na je training een kleine post-workout-snack en als je kunt; binnen 2 uur daarna een fatsoenlijke maaltijd. Appeltje, eitje toch?

Dus: op naar iets meer cardio, verschillende arm workouts (met en zonder gewichten) en clean eten!
Dan kan het toch niet verkeerd gaan…? Ik houd jullie op de hoogte!

Ciao!

Manon

 

Afbeeldingsbron:

An Under-5-Minute Arm-Chiseling Workout

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more