Met deze appeltaartmuffins krijg je spontaan zin in de herfst. Dat komt mooi uit want de zomer is (waarschijnlijk) zo goed als voorbij en de herfst is in aantocht. Herfst brengt vaak wisselvallig weer met zich mee, daarom vandaag een heerlijk en makkelijk baksel om je binnenshuis te vermaken! Vandaag deel ik deze appeltaartmuffins, geïnspireerd op het recept van Chicks Love Food, zijn zeker de moeite waard. Zelf vind ik appeltaart het lekkerste wanneer het buiten koud(er) is en je lekker een kop warme chocolademelk bij kunt drinken, maar deze muffins kunnen natuurlijk het hele jaar door gemaakt worden.
Recept: Appeltaartmuffins
Wat heb je nodig uit je keukenkastje:
- Muffin bakblik
- Grote kom
- Kleine kom
- Garde
- 2 lepels
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 60 gram (gesmolten) kokosolie (en nog wat extra olie om de muffinvorm in te vetten, bij een siliconenvorm hoeft dit niet)
- halve citroen
- 125 gram (spelt)bloem
- 100 gram (spelt)meel
- 75 gram honing
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 1,5 theelepel kaneel
- 2 eieren
- 150 milliliter yoghurt
- 2 appels
- 50 gram walnoten
- snufje zout
Bereiding Appeltaartmuffins:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet het muffin bakblik in met wat kokosolie (behalve als je een siliconenvorm hebt, dan is invetten niet nodig) Ik gebruikte papieren vormpjes in het muffin bakblik, maar dat is niet aan te raden aangezien deze aan de muffin blijven plakken.
- Snijd de appels in blokjes.
- Breek de walnoten in grove stukken.
- Rasp de schil van de citroen boven de grote kom.
- Doe de speltbloem, het speltmeel, de honing, de kaneel en een snuf zout bij de citroenrasp in de grote kom. Meng dit goed door elkaar met de garde.
- Pers de citroen uit in een kleine(re) kom, doe hierbij ook de eieren, yoghurt en kokosolie en meng het geheel door elkaar.
- Voeg het mengsel in de kleine kom, uit stap 7, bij het meelmengsel uit stap 6 en roer alles door elkaar.
- Voeg de stukjes appel en walnoten toe aan het mengsel. Schep de stukjes appel in een paar slagen door het mengsel heen.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes in het bakblik en bak de muffins in 20 minuten gaar.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze een aantal minuten afkoelen voordat je ze uit het bakblik haalt.
En smullen maar! De appeltaartmuffins zijn extra lekker wanneer deze nog een beetje warm zijn, maar ook koud zijn de muffins erg lekker.
Ga jij dit appeltaartmuffins recept maken? Of heb je andere recepten die ik echt eens moet maken? Laat het me weten, je weet inmiddels wel waar!
Liefs,
Laura
Een ander heel lekker baksel is het Vegan banana bread van Ana, heb jij deze al gemaakt?