Ik ben dol op amandelpasta want het is niet alleen heerlijk smeuïg, het is ook super gezond. Onlangs vertelde ik over waarom ik fan ben van de amandel en ik verklapte ook dat ik bijna elke ochtend een klodder amandelpasta door mijn havermout roer. En het leuke is, die ‘klodder’ heb ik zelfgemaakt. Ja, je leest het goed zelfgemaakt, want je kunt het super easy zelf maken!
Zelf amandelpasta maken doe je zo
Misschien vraag je je af waarom ik zo nodig zelf met een zak amandelen in de weer ga als je een kant-en-klare pot amandelpasta bij de supermarkt kan kopen? Dat is inderdaad wel zo makkelijk, maar ik vind het ontzettend leuk om dit soort smeersels zelf te maken en het is (vaak) veel makkelijker dan je denkt.
Wat heb je nodig?
voor 1 potje amandelpasta
- ongeveer 4 kopjes amandelen (ik koop mijn noten altijd online bij Bas boer noten)
- snuf zout
- kokosolie
- en verder: blender, koekenpan en een potje
Hoe maak je het?
- Rooster de amandelen ongeveer 15 minuten in een koekenpan.
- Maal de amandelen fijn in de blender en voeg een beetje zout toe.
- Zet je blender weer aan, laat hem draaien tot de olie uit de amandelen vrij komt, als dit te lang duurt voeg je een beetje kokosolie toe, en blend net zo lang tot je een mooie gladde pasta hebt. That’s it!
Kant-en-klaar of DIY?
Op deze manier kun je nog veel meer notenpasta’s maken. Wat dacht je van een pot zelfgemaakte pindakaas, lekker toch?! Zelf vind ik het heel leuk om zelf allerlei baksels en smeersels te maken. En jij, koop jij het liever kant-en-klaar in de winkel of ben je net als ik meer een DIY-type?
Liefs, Lianne
Net als amandelen wordt je lichaam ook helemaal blij en healthy van alle gezonde voedingsstoffen die pinda’s bevatten.