Alles wat je moet weten voor de Fitgirl Bikini Challenge

Yes! Het is zover: wij gaan van start met onze Fitgirl Bikini Challenge. Deze challenge is iets uitgebreider dan de vorige challenges en daarom leek het me goed om even alles wat je moet weten overzichtelijk op een rijtje te zetten.

De schema’s

 • We hebben twee schema’s samengesteld: één voor beginners en één voor gevorderden of meiden die wat meer uitdaging willen. Beide schema’s zitten in onze Fitgirl Challenge Guide.
 • Elke week doen we twee circuit trainingen, op maandag en donderdag. Voor beide dagen geldt een ander schema met verschillende oefeningen
 • De circuit trainingen dienen in 3 sets te worden uitgevoerd (dus eerst alle oefeningen achter elkaar, dan even een slokje drinken en dan nog 2 x deze set)
 • De circuit training voor beginners bevat 7 oefeningen
 • De circuit training voor gevorderden bevat 10 oefeningen
 • Op het schema staat aangegeven wanneer de oefening aan beide kanten moet worden uitgevoerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor de side plank. Deze doe je dus eerst link en vervolgens rechts.
 • Elke twee weken is er een nieuw schema met andere oefeningen.

oefeningen challenge

 

In 8 weken werken aan jouw beste bikini body ever!

De Challenge guide

Voor deze challenge hebben we een e-guide gemaakt: de Fitgirl Challenge Guide. Dit is een e-guide met alle schema’s, extra tips, healthy recepten en nog veel meer. Deze e-guide bevat ook een duidelijk overzicht van alle 30 oefeningen die gedurende de acht weken voorbij komen in de cirquit trainingen.

Er zijn twee schema’s: één voor beginners en één voor gevorderden

Daarnaast zitten beide schema’s in de guide. Dus zowel het schema voor beginners als de extended version voor meiden die wat meer uitdaging willen. Klik hier om jouw Challenge Guide aan te schaffen voor 14,95. Je ontvangt direct een mail met daarin een link naar de e-guide en de schema’s zodat je kunt beginnen.

bikini guide

Printen maar!

Ben jij klaar om te beginnen? Motiveer jezelf en print deze printbare Challenge Calender waarop je dagelijks kunt afvinken wat voor workout je hebt gedaan. Dit schema is te gebruiken voor zowel het beginners schema als het schema voor gevorderden. Daarnaast adviseren we ook om wekelijks de schema’s met de oefeningen te printen zodat je deze erbij kunt pakken als je gaat trainen. Onderstaande kalender vind je ook terug in de Fitgirl Challenge Guide, samen met de rest van de schema’s.

CALENDAR

fitgirl bikini challenge

Jouw weekindeling

We hebben een weekindeling gemaakt waarbij je optioneel nog een aantal extra workouts kunt doen. De week ziet er als volgt uit:

Motivation Monday

Op maandag starten we met een cirquit training die wij voor je hebben samengesteld.

Chilling Tuesday

Dinsdag is een rustdag

Workout Wednesday

Optioneel: heb je zin om een workout te doen? Kijk dan op de site want we hebben een workout video voor je klaar staan! www.followfitgirls.com

Jumping Thursday

Op donderdag gaan we weer een circuit training doen.

Free on Friday

Neem je rust op vrijdag!

Slimming Saturday

We adviseren om op zaterdag een activiteit op vetverbrandingsniveau te doen. Dit houdt in dat je hartslag laag is. Ga lekker een stukje fietsen of wandelen.

Sunday Runday

Op zondag gaan we lekker hardlopen! We adviseren om een half uur te gaan lopen in je eigen tempo. Hou voor jezelf bij hoeveel kilometer je loopt. Je mag zelf kiezen of je een interval training doet of dat je lekker een half uur volle bak gaat rennen. Als de zondag niet uit komt kun je dit ook op één van de andere vrije dagen doen.

Oefeningen week 1 & 2

Hieronder hebben we vast de video geplaatst met alle oefeningen voor de circuit trainingen van week 1 en 2.

Op woensdag is er wekelijks een optionele video workout! Klik hier voor de video die bij week 1 en 2 hoort.

Oefeningen week 3 & 4

Hieronder de oefeningen voor week 3 & 4.

Op woensdag is er wekelijks een optionele video workout! Klik hier voor de video die bij week 3 en 4 hoort. Marlou heeft ook de hele circuit training voor de maandag gefilmd! Doe je mee? Bekijk hieronder de video.

Klik hier voor de oefeningen voor week 5 t/m 8.

And last but not least

Nog een aantal goede tips voor het uitvoeren van de cirquit trainingen

 • Lees vooraf het schema goed door en kijk hoe je de oefeningen moet uitvoeren. In de challenge guide staat een uitgebreide uitleg. Daarnaast plaatsen we elke twee weken een video waarin we alle oefeningen voor doen.
 • Het is de bedoeling dat je de oefeningen in 3 sets uitvoert. Neem na elke set even een slokje drinken. Voor de echte bikkels geldt: heb je energie over? Doe dan ook nog even die vierde set!
 • Qua attributen heb je alleen een springtouw nodig en in het geval van de extended version adviseren we om sommige oefeningen met een dumbbell te doen.
 • Het gaat erom dat je de oefeningen zo goed mogelijk uitvoert. Snelheid is niet belangrijk want dat komt de techniek vaak niet ten goede.
 • Vergeet niet te stretchen na afloop van de training en drink genoeg water.

Namens alle Fitgirls wens ik je héél veel succes en plezier met deze challenge!

PS. Je kunt natuurlijk elk moment beginnen met deze challenge.

BESTELHIER

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more