Alcohol en sporten

Een drankje op het terras, een wijntje bij het eten of een biertje na een lange of warme zomerse dag: de meeste mensen zeggen hier geen nee tegen. Er zijn ook mensen die nooit alcohol drinken uit principe of die er gewoonweg niet van houden. Persoonlijk ben ik dol op een goed glas rode wijn bij het avondeten. Ik probeer dit voor mezelf te beperken tot 2 à 3 avonden per week. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen van alcohol en wat voor invloed heeft dit op jouw sportprestaties? Ik ben op onderzoek uit gegaan en in dit artikel deel ik mijn bevindingen!

Er zijn heel wat onderzoeken geweest omtrent alcohol en het effect ervan. Je hebt vast wel eens gelezen over de positieve effecten van het drinken van rode wijn. Onderzoekers kwamen erachter dat de antioxidanten uit de druivenschil bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten. Dit geldt dus alleen voor wijn en niet voor andere alcoholische dranken.

Dit is slechts één leuk voordeel, maar wat kun je nu als sporter het beste doen? Is alcohol echt zo slecht voor je?
Na een research kom ik erachter dat het inderdaad niet goed voor je lijf is. Alcohol zorgt voor een verminderde spieropbouw.

vochttekort

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?