Afwisseling in de sportschool

Je kent het vast wel. Je begint vol vertrouwen met een nieuw sportschema en na een tijdje raak je een beetje in de sleur. Vooral met dit mooie weer. Natuurlijk werk je ook niet voor niets, dus je moet ook tijd hebben om die bikini body te showen op het strand en te genieten van al je harde werk. Maar je wilt je resultaten natuurlijk wel blijven behouden en zelfs vooruitgang boeken.

Waarom afwisseling

Ik zelf merk wanneer ik een tijdje de zelfde routine volg in de sportschool ik het steeds makkelijker ga vinden, minder spierpijn krijg en verveelt raak. Het gevolg hiervan is dat het effect af neemt, het een routine wordt voor je lichaam. Je lichaam gaat na een tijdje minder calorieën verbranden en je bouwt minder spiermassa op.

Het is daarom belangrijk dat je af en toe andere spieren belast, zodat deze ook sterker worden. Het is dus veel effectiever om regelmatig je workout af te wisselen.

challenge

Hoe ga je te werk

Het is eerst goed om naar je lichaam te kijken. Heb je na een aantal weken nog steeds effect dan kun je best nog een aantal weken zo door gaan. Hiermee bedoel ik dat je oefening dus nog steeds zwaar is en je lichaam er strakker van wordt. Merk je dat dit minder wordt dan kun je dus het beste gaan afwisselen.

Ik heb daarom ook bedacht dat ik om de 5 weken van schema verander. Ik volg meestal groepslessen maar wissel die dan om voor andere groepslessen en met het warme weer ga ik meer buitensporten of lekker zwemmen.  Ook vraag ik in de sportschool of iemand voor mij een schema wil opstellen. Met hardlopen doe ik sinds kort intervallen in plaats van 1 lang stuk het zelfde tempo. De challenge van Follow Fitgirls vind ik daarom ook erg leuk. Afwisseling is niet alleen goed voor je spiergroei maar ook voor je plezier en motivatie!

Hopelijk kunnen jullie hier iets mee. Liefs Rosa

Lees hier ook de tips van Denise om gemotiveerd te blijven.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more