FAQ: Veelgestelde vragen over de ABS Challenge

Wow! Al meer dan 8000 meiden hebben zich vol enthousiasme aangemeld voor onze ABSolutely April Challenge. Weken lang zijn we bezig geweest met alle voorbereidingen. Van het samenstellen van de challenges, het filmen en monteren van de video’s, het ontwikkelen van de Fitgirl Challenge Guide.. Er komt heel wat bij kijken en dan is het EXTRA leuk om te zien dat er zoveel meiden (en misschien ook stiekem een paar mannen) mee doen ūüôā

Momenteel ontploft onze mailbox redelijk. Naast veel algemene vragen over voeding / afvallen en sporten ontvangen we ook veel vragen over de challenge. Daarom heb ik besloten om in deze blogpost de meest gestelde vragen te beantwoorden zodat ik niet 10 x dezelfde antwoorden hoeven te mailen en het voor iedereen duidelijk is.

Algemeen

De ABSolutely April Challenge duurt vier weken lang en begint 5 april officieel. Heb je de challenge later ontdekt en wil je nog mee doen? Geen probleem. In principe kun je elk moment instappen. Meld je hier aan.

¬†1. Waar vind ik de schema’s?

We hebben twee schema’s samengesteld: √©√©n voor beginners (regular schema) en √©√©n voor gevorderden (extended version). Als je je hebt ingeschreven heb je inmiddels (als het goed is) een mail ontvangen waarin de linkjes staan naar de site waar je de schema’s kunt vinden. Indien het niet het geval is: geen nood! Op deze pagina vind je alle informatie en de schema’s. Voor de zekerheid hierbij nogmaals:

  • Het regular schema is ons standaard schema. Deze is geschikt voor beginners en deze kun je printen door op onderstaande afbeelding te klikken.

PRINT-VERSIE

  • Het extended schema is voor gevorderden of meiden die wat meer uitdaging willen. Wil je dit schema? Voor een kleine bijdrage van ‚ā¨ 4,95 kun je hier onze Fitgirl Challenge Guide¬†aanschaffen. Naast deze e-guide vol met extra tips, workouts en recepten krijg je dan¬†beide schema’s in je mailbox.

followfitgirls guide

 

Onze eerste Fitgirl Challenge Guide bestaat uit 37 pagina’s vol extra fitspiration & motivatie! Hierbij worden beide schema’s toegestuurd.¬†

2. Waar vind ik de video met uitleg van de oefeningen?

In dit artikel staat een video met uitleg van alle oefeningen voor de Regular versie. We zullen hem hieronder ook nogmaals plaatsen. Wil je een uitgebreidere uitleg en ook de uitleg van de oefeningen voor de Extended Version? Download dan de Fitgirl Challenge Guide. Hierin vind je een link naar de extra uitgebreide video.

3. Hoe vaak moet je de oefeningen doen?

Voor beide schema’s geldt dat je alle oefeningen achter elkaar doet met de aangegeven hoeveelheid herhalingen zoals op je schema vermeld staat. De oefeningen doe je vervolgens in twee sets. Dat betekent dus wanneer je alle oefeningen hebt uitgevoerd je ze nog een keer allemaal herhaalt.

4. Hoe tel ik?

Voor een aantal oefeningen is het niet helemaal duidelijk hoe je moet tellen. Bij mountain climbers staat bijvoorbeeld 8 keer. Je kunt elke kant als √©√©n tellen. Dus links (1), rechts (2), links (3) etc.. Mocht je wat meer uitdaging willen dan kun je natuurlijk ook beslissen om rechts en links als 1 te tellen ūüôā Hetzelfde geldt voor de russian twists en de scissors. Voor ballet twists geldt dat je de aangegeven hoeveelheid per kant rekent. Dus 8 keer links en 8 keer rechts.

5. Hoe maak ik de ballet twist wat minder zwaar?

De ballet twist is een pittige oefening. Heb je hier wat moeite mee? Leun dan op je elleboog ipv op je hand.

6. Kan ik de oefeningen het beste s’ochtends of s’avonds doen?

Voor het resultaat maakt het niet zo veel uit. We adviseren om het op een tijdstip te doen dat het jou het beste uit komt.¬†In de ochtend sporten kan heel fijn zijn en dit zorgt er ook voor dat je gedurende de rest van de dag ook wat meer verbrandt. Als je zelf een ochtendmens bent zou ik het s’ochtends doen. Dan heb je een lekker actief begin van de dag. Mocht je na je school / stage of werk je hoofd willen legen dan kan het ook heel lekker zijn om het s’avonds te doen. Je kunt natuurlijk ook afwisselen. De ene dag s’ochtends en de andere dag s’avonds. Op die manier kom je erachter wat voor jou het fijnst werkt.

7. Ik kan een oefening niet uitvoeren, is er een vervangende oefening?

We krijgen regelmatig mails met meiden die vanwege een blessure of een ander probleem een oefening van het schema niet kunnen uitvoeren. Wanneer één oefening niet lukt van deze buikspier challenge dan kun je ervoor kiezen om een andere oefening 2 x uit te voeren of om een oefening uit mijn buikspier workout als vervanger te doen. Zie onderstaande video.

https://youtu.be/xkCCZmjBE1U

8. Hoe snel zie ik resultaat?

Dit is per persoon heel verschillend. Het ligt er ook aan hoe je eetpatroon is. Buikspieren zul je pas goed gaan zien wanneer je geen grote hoeveelheid vet op deze plek hebt zitten. Mocht dit bij jou nou wel het geval zijn? Ga vooral door met de challenge en probeer daarnaast nog andere workouts te doen (klik hier voor inspiratie). Om gewicht te verliezen is het belangrijk om een negatieve energiebalans te cre√ęren (meer hierover lees je hier) en om ook op vetverbrandingsniveau te trainen. Dit zijn trainingen waarbij je hartslag niet heel hoog is en kan bijvoorbeeld ook een stuk wandelen zijn.

Dit zijn de meest gestelde vragen. Hoe je deze challenge goed vol kunt houden? (lees hier). Ik hoop dat het allemaal duidelijk is en we wensen jullie heel veel succes met deze Challenge!

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorie√ęn?

Werkt het tellen van calorie√ęn?

Veel mensen tellen calorie√ęn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorie√ęn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more