We weten allemaal hoe belangrijk het is om op je voeding te letten voor een fit body. Maar we weten ook dat dat niet altijd even makkelijk is. Niets zo frustrerend als een hongergevoel terwijl je echt wel genoeg gegeten hebt voor je gevoel. Helaas geeft niet al het eten ons een lang verzadigd gevoel waardoor we weer sneller trek hebben. Gelukkig is er ook een hele lijst met vezelrijke voeding waardoor we wel lange tijd een verzadigd gevoel hebben. Weg met de rammelende maag met Eten waar je lang vol van zit.

1. Bonen

Bonen zitten vol met vezels en proteïnen, maar bevatten weinig calorieën. Voor een langer verzadigd gevoel gooi je dus gemakkelijk bonen door je salade of maaltijd heen.

2. Avocado’s

Deze groene vrucht bevat veel enkelvoudige onverzadigde vetten die ervoor zorgen dat je lange tijd vol zit. Een avocado bevat misschien veel calorieën, maar het bevat enkel goede vetten.

3. Havermout

Havermout zit vol vezels en stabiliseert tevens het bloedsuikerniveau waardoor je een verzadigd gevoel krijgt en minder snel opnieuw honger hebt.

4. Munt

Enkel de geur van munt kan er al voor zorgen dat je eetlust wordt onderdrukt. Drink groene thee met verse munt en je slaat twee vliegen in een klap, want groene thee bevat een hormoon wat je eetlust reguleert.

5. Kruiden

Naast de smaak verbeteren is er nog een reden om je eten te kruiden, want gekruid voedsel geeft een langer verzadigd gevoel. Het zorgt er daarnaast voor dat je stofwisseling verhoogt.

6. Eieren

Eieren mogen natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Een bommetje van proteïnes die ervoor zorgen dat je lang vol blijft. Een gekookt eitje kan je hongergevoel voor lange tijd stillen.

7. Peren

Een peer bevat 5.5 gram aan goede vezels en zorgt er bovendien voor dat je bloedsuikerspiegel op peil blijft. Deze combinatie leidt tot een lang verzadigd gevoel.

8. Chiazaad

Chiazaad zit vol met proteïnes, vezels en omega 3 waardoor je lang verzadigd bent. Daarnaast zorgen de hoeveelheid antioxidanten in chiazaad voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Wat eten jullie als je trek hebt?