8 X gezonde weetjes over thee

Wist je dat thee na water de meest gedronken drank in de wereld is? Per dag drinken we in Nederland met z’n allen zo’n 3,5 miljoen liter thee. Echt superveel! Zelf ben ik ook echt een tea lover, ik vind het gewoon heerlijk én thee heeft ook allerlei voordelen voor je gezondheid. Let maar eens op:  8 X gezonde weetjes over thee.

Tea lover

Oké, ik begin m’n dag met een kop koffie (effe een boost cafeïne om op gang te komen), maar na die ene kop drink ik alleen nog maar thee. Ja ik ben een echt tea lover, theeleut, theemuts…hoe je het ook noemt: I love tea! Mijn favoriete smaak? Tja, dat verschilt. In de winter houd ik meer van warme volle smaken zoals bijvoorbeeld rooibos met vanille, en in de zomer drink ik het liefst frisse lichte groene thee. En als ik het toch over mijn favoriete theesoort heb, dan drink ik het allerliefste thee van verse kruiden.
teekanneMet zo’n thee-ei kan ik niet echt echt de voeten. Ze zeggen dat je er geen losse thee mee in je glas krijgt. Het zal wel aan mij liggen, maar de theekruiden liggen all over the place behalve in het thee-ei. Ben ik nou zo’n kluns of heb jij dat ook? Maar nu heb ik toch iets ontdekt: de verse infusion thee van Teekanne in piramide-zakjes! Bye bye geklungel met een thee-ei, hello heerlijke verse aromatische thee van de beste kwaliteit! En ze hebben ook nog eens superveel heerlijke smaken én alle producten bevatten geen kleur- en smaakstoffen. Daar word ik als tea lover helemaal happy van.teekanne weetjes over thee

8 X gezonde weetjes over thee

Even terug naar de titel van deze blog: gezonde weetjes over thee. Zoals ik al zei is thee niet alleen superlekker (dat vind ik tenminste), dit kan thee allemaal voor je betekenen:

 1. Groene thee verzacht roodheid en couperose in je gezicht.
 2. Theezakjes onder je ogen helpt tegen wallen en kringen.
 3. Bye bye opgeblazen gevoel, drink een glas pepermuntthee.
 4. Voel je een verkoudheid opkomen? Drink vlierbloesemthee of zoethoutthee!
 5. Gemberthee werkt goed tegen misselijkheid.
 6. Heb je een middagdip? Groene thee geeft je een boost energie.
 7. Thee absorbeert geurtjes.
 8. Groene thee helpt tegen rimpels en acne.

gezonde weetjes over thee teekanneNu drink ik regelmatig groene thee en toch heb ik rimpels… Mmm, misschien nog wat extra thee drinken of zou het misschien niet voor iedereen werken? Hoe dan ook, ik blijf een tea lover!

Ben jij ook dol op thee? Zo ja, dan ben ik super benieuwd welke thee jij het liefste drinkt? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Tof!

Liefs,
Lianne

Wist je dat avocado ook super gezond is? Dit zijn de voordelen van avocado + een heerlijk recept!

Dit is een gesponsorde blogpost

HELLO NEW YOU
4 WEEK WORKOUT PLAN

Jouw GRATIS 4 Week Workout Plan:

 • een e-book met duidelijke uitleg van de oefeningen.
 • alle circuit trainingen duren dertig minuten.
 • krijg meer energie en verminder je stress!
 • bijkomend voordeel: je wordt fitter en gaat beter in je vel zitten.

Voornaam(Required)

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

Voornaam(Required)

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more