7 x Tips: Hoe blijf je gemotiveerd?

“Maar heb jij dan nooit eens een dipje of geen zin om naar de sportschool te gaan en te letten op je voeding?” Ja, natuurlijk wel! Ook als échte fitgirl heb ik wel eens mijn dipjes. Ook ik moet ik mezelf wel eens bij elkaar rapen om naar de sportschool te gaan of weer een maaltijd in elkaar te flansen. Nu moet ik zeggen dat dat niet zo vaak voorkomt, helemaal het koken niet omdat ik dat simpelweg heel erg leuk vind. Maar ja, ook ik heb wel eens een dipje. En dan is het de kunst om daar niet in te blijven hangen en de draad weer op te pakken; Hoe blijf je gemotiveerd?

Zoals jullie vast al wel hebben gezien hebben wij onlangs met de Followfitgirls crew een shoot gehad, waarbij we een super tof filmpje hebben opgenomen en foto’s hebben gemaakt. Deze shoot was voor mij een mooi doel om naar toe te werken, omdat ik er natuurlijk op m’n aller best (en fitst) uit wilde zien! Dit was een goede stok achter de deur om goed te letten op mijn calorie-inname en vier keer in de week de sportschool in te duiken. Met mijn doel in mijn achterhoofd heb ik een paar weken na elkaar lekker geknald en ik was dan ook heel erg tevreden met het resultaat. De kunst is vaak echter om dit gevoel daarna vast te houden en dan niet ineens heel veel meer te gaan eten en minder naar de sportschool te gaan.

Followfitgirls Motivatie

Nadat onze de shoot ben ik een week op wintersport geweest. Super leuk natuurlijk, maar ik was wel even wat minder gefocust wat betreft voeding en training. Trainen kon ik daar niet, maar je bent natuurlijk de hele dag actief bezig op de piste. Dus dat was niet zo erg en ik heb er ook bewust voor gekozen om daar niet mijn normale trainingen te doen. Wat betreft het eten ging het eigenlijk ook best wel goed. Ik had een aantal dingen mee genomen van huis en we hebben iedere avond zelf lekker gekookt in ons appartement. Heerlijk, maar ik ben toch wel weer meteen een stuk meer gaan eten dan dat ik voor de shoot deed. Nu is dat op zich natuurlijk helemaal niet erg, maar ik zou het graag eens stapje voor stapje op willen bouwen om te kijken hoe mijn lichaam daar op reageert. Het is bij mij niet zozeer dat ik erg met m’n gewicht bezig ben, maar meer de focus die ik er graag in wil houden.

Nadat ik terug was van wintersport ben ik van baan geswitcht wat zorgde voor een enorme drukke en hectische periode. Hierdoor heb ik het trainen niet meteen weer op kunnen pakken toen ik terug was. Ik weet het, geen tijd hebben is een heel slecht excuus, maar ook ik maak me hier soms schuldig aan. En ik moet zeggen dat ik hier op dat moment ook wel bewust voor heb gekozen, omdat ik soms echt even wat tijd voor mezelf nodig had. In 2 weken tijd was ik slechts 2 keer naar de sportschool gegaan en ik moet zeggen dat ik na die drie weken best wel wat moeite had om er weer heen te gaan. Ik was bang dat ik in die tijd veel kracht had verloren en het niet meer zo lekker zou gaan als daarvoor. Ik moest me hier dus echt even over heen zetten en de drempel weer over om het trainen écht weer goed op te pakken.

Inmiddels ben ik weer lekker aan het trainen ben ik ook weer wat meer gefocust bezig met m’n voeding. Hoe heb ik ervoor gezorgd dat ik de draad weer op heb gepakt, weer 4 keer in de week naar de sportschool ga en m’n energie weer heb hervonden? Ik geef je vandaag 7 tips:

 1. Just do it! Stap die drempel over en ga weer naar de sportschool. In het begin zul je misschien gefrustreerd zijn omdat het niet meer zo goed gaat als je gewend bent, maar je moet toch ergens beginnen. Je zult best snel merken dat je je kracht weer terug krijgt en dan kom je vanzelf weer in die lekkere flow.
 2. Heb altijd een doel voor ogen. Ik merk dat werken zonder doel toch nét even wat minder goed werkt dan als ik wel een doel voor ogen heb. Een doel is heel persoonlijk, denk hier dus goed over na. Je doel kan over van alles gaan; hoe je er fysiek uitziet, over je sportprestatie (een bepaald aantal herhalingen, kilo, tijd etc.) of op mentaal vlak. Bedenk wel dat je doel haalbaar moet zijn voor jou.
 3. Deel je doel met anderen. Door je doel met anderen te delen ligt er meer druk op om dit doel ook daadwerkelijk te bereiken. Door je doel met anderen te delen creëer je als het ware een soort stok achter de deur om dit ook echt te bereiken.
 4. Zorg voor korte en lange termijn doelen. Soms lijkt je uiteindelijke doel nog zo ver weg dat je de druk niet voelt om er op dit moment al mee aan de slag te gaan. Je kunt je doel dan opdelen in kleinere stapjes en er een bepaalde datum aan vast plakken, zodat je ook op de korte termijn iets hebt om naartoe te werken.
 5. Spreek met anderen af om te gaan trainen. Dit is niet alleen leuker omdat je elkaar zo tijdens de training lekker kunt motiveren, maar zorgt er ook weer voor dat jij wel naar de sportschool gaat in plaats van thuis lekker op de bank neer te ploffen.
 6. Plan je trainingen in. Iedereen heeft het druk, maar ook iedereen heeft 24 uur in een dag. Als een ander het kan, kan jij het dus ook.  Maak tijd vrij voor je trainingen. Waarschijnlijk haal je hier juist weer energie uit zodat je daarna weer wat harder kan gaan knallen op je werk, met je studie of met andere dingen.
 7. Blijf jezelf uitdagen. Misschien heb je het inmiddels wel een beetje gezien met de lessen die je volgt in de sportschool en moet je de uitdaging vinden in een andere sport of andere soort les. Of misschien komt je trainingsschema je inmiddels wel de neus uit. Probeer nieuwe dingen en daag jezelf uit. Probeer eens een andere sport, stel een nieuw trainingsschema op of laat dit doen. Of wellicht moet je eens een andere sportschool proberen of een keer met iemand anders gaan trainen.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Wat is jouw ultieme tip om gemotiveerd te blijven? Laat het me zeker weten, want ook ik kan soms nog wel wat tips gebruiken!

See you next week!

Liefs Denise

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more