7 X Leuke sport accessoires

Een leuke comfortabele outfit is natuurlijk onmisbaar tijdens een lekkere workout, net zoals die hippe schoenen waardoor het lijkt of je op wolkjes loopt en die je ook stiekem gewoon aantrekt tijdens een middagje shoppen (dat is toch ook een workout?) Maar behalve een leuke outfit, zijn er nog een heleboel andere leuke dingen die je mee kunt nemen als je gaat sporten. Ik heb er een paar verzameld.

Stappenteller/activitytracker
Zelf draag ik al bijna twee jaar dagelijks mijn Fitbit Flex. Een review kun je hier lezen. Maar er zijn veel meer activity trackers op de markt. Wil je alleen je stappen tellen? Dan is een Fitbit Flex een goede keus. Je kunt ook een goedkopere optie kiezen, geef even een zoekopdracht in Google en ze vliegen je om de oren! Wil je iets meer, dan kun je kiezen voor een uitgebreidere activity tracker, zoals de Fitbit Charge HR, die naast het aantal stappen ook je hartslag meet en bijhoudt hoeveel trappen je hebt gelopen. Vergelijkbaar is de Jawbone UP3. Ook heeft Nike een mooie activity tracker. Zo’n sportief bandje om je arm vraagt om reacties, mensen willen weten wat je eigenlijk draagt en wat het precies doet. Ik heb al een paar mede-fitbitters ontdekt, allemaal even enthousiast. De keuze is enorm, dus ga eerst op onderzoek uit voordat je er een aanschaft.

 

fitbit

De verschillende modellen van Fitbit

 

jawbone-inline

Jawbone UP

apple-nikefuelband

Nike Fuelband

Een band om je telefoon op te bergen
Tijdens het sporten wil je misschien, net als ik, ook wel naar een leuk muziekje luisteren. Op de sportschool staat er altijd wel lekkere muziek op, maar tijdens het hardlopen kan ik mijn muziek en de samenvattingen van mijn hardloopapp (ik gebruik Runkeeper en Nike+ running) niet missen. Maar hoe neem je dat ding nou mee? Je kunt kiezen voor een band om je bovenarm. Het voordeel is dat je dan eenvoudig je telefoon kunt bedienen tijdens het lopen. Zelf vind ik deze banden echter niet zo fijn. Ik vind ze niet zo lekker zitten en op de een of andere manier zet ik altijd mijn app of muziek uit bij het in proppen van mijn telefoon.

Je kunt ook kiezen voor een band om je middel. Zelf gebruik ik een Spibelt. Die is verstelbaar, zodat hij altijd goed stevig zit. Het vak is rekbaar, mijn iPhone 6 past er prima in en doordat de stof spant om het toestel, gaat hij niet schudden of wiebelen. Een andere optie is de Flipbelt, een vergelijkbare band die je om je heupen draagt.

hardlooparmband

Hardlooparmband

spibelt

Spibelt

flipbelt

Flipbelt

 

Waterfles
Op de sportschool kan een waterfles natuurlijk ook niet ontbreken. Er zijn heel veel leuke waterflessen, bijvoorbeeld de Bobble of de Dopper. Ook KOR en Contigo heeft mooie flessen. Ik vond laatst deze Umoro One waterfles, deze heeft een reservoir waar je eiwitpoeder in kunt doen. Na je training druk je op de knop, en komt het poeder in je water terecht. Even schudden en klaar is je shake. Ideaal! Hoef je niet met losse bakjes eiwitpoeder rond te slepen.

Umoro One

Umoro One

Bobble sport

Bobble Sport

Dopper

Dopper

Lampjes
Helaas merken we het al, de dagen worden alweer wat korter. Dat betekent dat je moet denken aan verlichting als je buiten gaat sporten. We kennen allemaal de lichtgevende bandjes die je voor een euro bij de Action kunt kopen en om je bovenarm kunt dragen. Maar ken je deze lichtgevende veters al?

lichtgevende veters

Lichtgevende veters

 

Matje
Ga je wel eens naar yoga? Grote kans dat iedereen zijn of haar eigen matje meeneemt. Dat is eigenlijk ook wel zo prettig, je ligt dan niet om iemand anders zijn/haar zweet. En je kunt zelf kiezen voor welke leuke kleur of print je gaat! Ik vind de matjes van Jogha echt heel erg leuk!

jogha matjogha

Oortjes/koptelefoon
Zoals ik eerder al zei, kan ik niet zonder muziek. Maar er is weinig zo irritant als het verliezen van je oortjes. Daarom gebruik ik zelf altijd deze oortjes. Deze zitten om je oren heen en vallen er echt niet uit. Bluetooth oortjes lijkt me ook heel handig, dan zit je nooit meer met dat snoer waar je armen in blijven hangen. Een koptelefoon is vooral in de winter een goed idee, heb je meteen het koude-oren-gevaar getackeld. Skull Candy en Frenz zijn merken die heel mooie koptelefoons maken.

philips

skullcandy

 

Logboek
Als je aan krachttraining doet, is het handig om een logboek bij te houden. Daarin zet je welke oefeningen je hebt gedaan, hoeveel gewicht je hebt gebruikt en hoeveel herhalingen je hebt gedaan. Zo kun je mooi je progressie bijhouden. Deze van Fitnessguru vind ik erg leuk, maar je kunt er natuurlijk ook zelf een maken van een blanco boekje, Hema heeft vaak heel leuke notitieboekjes.

fitnessguru-workout-log-pinkWelke accessoires neem jij mee in je sporttas?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more