6 x vragen aan een fitmommy in spé

Ik heb zes prangende vragen aan een fitmommy in spé. Het is je vast niet ontgaan: we hebben een zwangere fitgirl in ons midden. Ellen is onze eerst fitmommy in spé! En ik vind het eigenlijk wel heel fijn dat zij de spits af mag bijten. Persoonlijk vind ik het erg leuk om te lezen hoe het haar afgaat. Een zwangerschap is natuurlijk al super bijzonder maar ik kan me voorstellen dat dat voor een fitgirl, die zich misschien meer dan gemiddeld bezighoudt met haar body (& mind), het al helemaal een spannende ervaring is.

Fitgirl Life

Ellen vertelde al over haar ervaringen in het eerste trimester. Ze was zo moe dat ze het sporten echt even geen prioriteit kón geven. Super natuurlijk dat je lichaam dat zo aangeeft. Maar het sporten zit zo geïntegreerd in mijn leven – en ook in die van Ellen! – dat ik me voor kan stellen dat je daar toch even minder goed raad mee weet. En zonder een sport freak te willen zijn die haar prioriteiten niet kan stellen, heb ik toch wel echt een paar vragen aan een fitmommy, aan Ellen dus.

 

 

vragen aan een fitmommy

Zes vragen aan een fitmommy in spé

Ik heb zes vragen voor Ellen: 

1. Vind je het eng of spannend om aan te komen, ook al weet je dat dit voor een goed doel is?

Ellen: “Nee, eigenlijk niet. Het hoort er nou eenmaal bij. Zwanger zijn betekent aankomen. Nagenoeg al mijn vriendinnen hebben kinderen en zij hebben stuk voor stuk hun oude figuur terug (oke, dat buikje blijft toch). Dat geeft mij wel vertrouwen voor mijn eigen situatie. Voor ik zwanger was, had ik mezelf voorgenomen zo lang mogelijk te blijven sporten. Helaas dacht mijn lichaam daar al meteen anders over en kon ik al vanaf het begin niet meer hardlopen. Inmiddels ben ik ruim 15 weken zwanger en kan ik gemakkelijk weer 1 of 2 keer per week een les club power doen. Ik wil ook krachttraining weer oppakken, maar daar heb ik tot op heden geen tijd voor gehad.”

2. Ben je bang dat post partum misschien niet zo strak meer kan worden, terwijl je hier juist de laatste jaren zo hard voor gewerkt hebt?

Ellen: “Ik ben me er van bewust dat mijn lichaam nou eenmaal nooit meer zo zal worden als voorheen. Ik ben natuurlijk al 37 en dan kun je ook geen lichaam van een 25-jarige verwachten. En dan hakt die zwangerschap er ook nog eens in. De laatste jaren was ik al minder streng voor mezelf qua eten en trainen, ik heb er de tijd en energie gewoonweg niet voor. Ik was dus al gewend aan een iets ronder lichaam dan de eerste 35 jaar van mijn leven en dat is prima. Na de bevalling wil ik wel weer gaan sporten en gezond eten, daar voel ik me toch het beste bij. En hoe mijn lichaam uit de strijd komt zien we dan wel weer.”

3. Vind je het spannend hoe je straks het moederschap met sporten moet combineren?

Ellen: “Ja, dat zal wel passen en meten worden. Ik hoop het lesgeven weer snel op te kunnen pakken, dan heb ik sowieso al 1 training per week. Daarnaast ga ik 3 dagen werken en ben dus 2 dagen per week thuis. Ik heb het voornemen me aan te melden bij de sportschool waar mijn vriend ook lid is, daar hebben ze kinderopvang. Zo kan ik op mijn vrije dagen gaan trainen en de baby meenemen. Verder zal mijn vriend ook wel eens een uurtje thuis zijn, zodat ik kan gaan hardlopen.”

 

vragen aan een fitmommy

 

4. Of dat je door slaapgebrek gewoonweg niet kunt sporten, al zou je wel de tijd hebben?

Ellen: “Ja! Ik kan me dat wel allemaal mooi voornemen, maar ik besef me heel goed dat ik straks doodmoe ben. De vermoeidheid van de eerste 3 maanden van de zwangerschap was iets wat ik nog nooit had gevoeld. Ik kon met geen mogelijkheid sporten. Als ik na de bevalling ook zo moe ben, kan ik simpelweg niet gaan sporten. Gelukkig zie ik veel sportende moeders, op mijn werk als groepslesinstructrice en omdat mijn vriendinnen allemaal kinderen hebben. Als zij allemaal kunnen sporten moet het mij toch zeker ook lukken?”

5. Heb je een idee wat je al wel of niet zou willen doen? Bijvoorbeeld: hardlopen met een kinderwagen?

Ellen: “We hebben een speciale hardloopkinderwagen overwogen, maar in de praktijk zou ik dat toch niet gaan doen. Het lijkt me echt niet fijn om met 2 handen aan een stang te moeten hardlopen. En wat als je 10 km van huis bent en je kind niet meer stopt met huilen? Ik zal wel veel gaan wandelen, zeker in het begin als ik nog verlof heb en daar nog tijd voor heb. Mijn plan is om mijn club power les te blijven geven en te gaan hardlopen en krachttraining te gaan doen. Uiteraard kan dit dan echt niet meer zo vaak als nu, mijn vriend en ik zijn nu beiden amper thuis, dat zal helemaal anders worden. Ik denk dat de toekomst het moet uitwijzen. Ik ben wel heel benieuwd hoe het zal gaan lopen!”

6. Ik ben bang dat ik ‘eten voor 2’ letterlijk ga nemen en dus onnodig veel aankom, heb jij dat ook?

Ellen: “Dat valt reuze mee! Ik heb wel meer honger, maar sinds een week of wat is dat ook al wat minder. Je hebt ongeveer 300 kcal per dag extra nodig, dus je mag wel iets meer eten. Bij mij was het vooral lastig dat ik me misselijk en flauw voelde als ik lang (2 uur) niks at. Dus ik at de hele dag door. Ik moet wel een beetje opletten dat ik niet te veel ga snoepen en snacken. Maar een grote bak cherrytomaatjes is een goed alternatief. Nu moet ik alleen nog even afkicken van de eierslaatjes, bijna elke dag gaat er wel eentje in voor het avondeten.”

 

vragen aan een fitmommy

 

Dat waren mijn vragen aan een fitmommy!

Ik vond het best gek om deze vragen te stellen en was bang dat ze misschien een beetje dommig zouden zijn. Ik bedoel, ik wéét wel dat andere dingen prioriteit krijgen, maar anderzijds ben ik er nu nog helemaal niet zelf mee bezig en borrelen deze vragen toch op.  Wat blijkt? Ellen krijgt deze vragen best wel vaak van haar omgeving, haha. Bovendien heb ik afgelopen jaar regelmatig met Ellen gesproken over de doelen die zij had en zijn we regelmatig naar Breda afgereisd voor vetpercentagemetingen. En nu “opeens” is ze zwanger en zal haar leven er heel anders uit gaan zien! Van mijn vriendinnen is er nog niemand mee bezig (dat ik weet). Wat ook wel een beetje apart is want ik ben toch zelf ook ‘al’ 30. Maar hier in Amsterdam lijkt het allemaal wat langzamer te gaan. Ik vind het helemaal prima. Liever kijk ik eerst nog even af bij Ellen hoe dat haar afgaat 😉

Hebben jullie nog vragen aan een fitmommy? Laat ze hieronder in de comments achter!

X Ana

Hebben jullie Marlou’s laatste video voor buikspieren + stretchen al gezien? 

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more