5 X Tips om een sportblessure te voorkomen

Een sportblessure, dit is wel het laatste waar je aan moet denken als je lekker wilt sporten. Daarom een paar belangrijke tips om te voorkomen dat je een sportblessure krijgt.

Als je veel sport worden je pezen en botten steviger. Ook worden je spieren dikker en je gewrichten soepeler. Om te voorkomen dat hier iets mis mee gaat, bijvoorbeeld dat je een spier verrekt of een pees scheurt of het allerergste je breekt een bot zijn de volgende tips erg belangrijk als je veel sport.

  1. Bouw een sport geleidelijk op. Begin niet als een gek heel intensief te sporten. Begin stap voor stap. Je kunt hierbij het beste gebruik maken van een trainingsschema.
  2. Warm altijd eerst je spieren op voordat je begint met sporten. Begin met een warming-up. Bijvoorbeeld een klein rondje rennen.
  3. Bespaar niet op sportschoenen. Laat je voeten opmeten en zoek hierbij het juiste schoeisel. Let hierbij ook op op welke ondergrond je gaat sporten.
  4. Luister naar je lichaam. Als je ergens erg veel pijn voelt negeer dit dan niet. Het is soms beter om het even wat rust te gunnen. Door overbelasting ontstaan de meeste blessures.
  5. Als je klaar bent met sporten doe dan ook een cooling-down. Even wat rek en strek oefeningen na het sporten zijn erg belangrijk.

fitgirl rosa

Mocht je nou toch een blessure krijgen dan kun je hier erg handige tips lezen wat jij het beste kunt doen als je een blessure hebt. Dit kun je per sport opzoeken.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more