Er zijn genoeg redenen te bedenken om de sportschool een bezoekje te brengen. Maar wil jij dat je sportsessie ook echt veel effect heeft? Dan is het heel belangrijk om te denken aan je pre-workout food. Je hebt energie nodig om te zorgen voor de optimale workout en je raadt het al, die energie verkrijg je door te kiezen voor de juiste voeding voordat je gaat sporten. Wij hebben 5 goede pre-workout foods voor jou verzameld, zodat jij de volgende keer vol energie richting de sportschool kunt gaan!

1. Havermout met vers fruit
Valt het jou ook op dat er steeds meer mensen havermout eten? Hij staat niet zonder reden op ons pre-workout food lijstje. Wanneer je havermout hebt gegeten en daarna gaat sporten, zorgt havermout ervoor dat suiker geleidelijk in je bloedbaan zal komen. Voeg aan je havermout nog wat vers fruit toe, dit zal voor hydratatie tijdens je workout zorgen.

pre-workout-food

2. Appel met amandelboter
Iedereen houdt wel van een lekker zoet appeltje, toch? Appels staan erom bekend dat ze je langdurige energie te geven en dat is natuurlijk heel handig tijdens het sporten! Daarnaast geeft een appel je al 10 procent van de dagelijkse hoeveelheid vezels. Combineer de appel met wat amandelboter, een gezondere variant van pindakaas. Amandelboter zorgt er ook voor dat jouw energielevel naar boven gaat.

3. Smoothie
Gemakkelijk om helemaal naar eigen wens te maken; de smoothie! Mix je favoriete fruit met wat Griekse yoghurt en een beetje granola. Fijn pre-workout food, smoothies hebben namelijk een hoog proteïnegehalte.

pre-workout-food

4. Kikkererwten
Dit is een makkelijke van ons pre-workout food lijstje, omdat je aan de kikkererwten niks hoeft te doen! Zo’n kwart van het bakje is genoeg om als pre-workout food te eten. Door deze workout snack bevat proteïne, koolhydraten en vezels.

5. Gedroogd fruit
Ga voor gedroogd fruit wanneer je vlak voor het sporten nog snel iets wil eten. Gedroogd fruit is erg licht waardoor het voor instant energy zorgt.

Wij zijn benieuwd: wat eet jij vaak voor je gaat sporten? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Meer food tips lezen? Klik hier!