De 7 minuten workout voor drukke fitgirls

Vandaag de dag geldt het motto ‘tijd is geld’ meer dan ooit. We leven in een gehaaste maatschappij en kunnen ons tijd allemaal erg goed gebruiken. Daarom wil je graag zo snel mogelijk sporten met een zo goed mogelijk resultaat. Wij hebben goed nieuws voor je! Shape up in 7 minuten. 7 kleine oefeningen die je elk een minuut uitvoert. Kies een workout voor je arm en schouders, een workout voor je spieren, en een workout voor je benen en kont en doe al deze workouts snel achter elkaar aan voordat je een 30-seconden pauze neemt en ga dan weer verder. Kijk gauw verder voor de workouts.

1. Armen en schouders: squat & press
shape up
Sta met twee voeten op schouderbreedte zoals op de foto hier boven en houdt een paar gewichten omhoog. Duw je heupen naar beneden in een squat beweging en ga met de gewichten ook omlaag. Ga nu weer rechtop en houd de gewichten weer boven je hoofd. Herhaal dit voor 60 seconden.

2. Armen en schouders: Clean & Press
shape-up

Ga met je voeten weer op schouderbreedte staa en houd één arm met een gewicht omhoog. Duw je heupen omlaag in een squat beweging en buig naar rechts waardoor je rechtervoet wat scheef gaat staan. Je rechterhand beweegt langs de binnenkant van je rechterbeen. Ga door met naar beneden buigen tot je met je hand de binnenkant van je rechtervoet aan kunt tikken. Houd je andere arm in de lucht en kijk hiernaar. Wissel dit af voor 60 seconden.

3. Buikspieren en rug: Dumbbell plank

shape-up
Ga op een matje liggen met je gewichten in je handen. Duw jezelf omhoog in een push up positie met je voeten wijder dan je schouderbreedte. Houd de gewichten precies onder je schouders en maak een diagonale lijn van je hoofd tot je voeten. Houd dit vast voor 60 seconden.

4. Buikspieren en rug: Plank with side snatch
shape-up

Ga weer in de plank positie met je lichaam recht en je voeten wijder dan je schouderbreedte. Houd met beide handen je gewichten vast en draai nu je lichaam naar één zijkant met je ene arm in de lucht. Houd dit 60 seconden vast en wissel dan de andere kant af voor nog eens 60 seconden.

5. Benen en billen: Shuffle dumbbell swing

shape-up
Sta weer met je voeten wijd. Ga in een squat beweging naar beneden (houd je knieën áchter je tenen) en ga weer omhoog. Pak je gewicht met beide handen op en zet je knieën recht terwijl je een stap naar voren zet en het gewicht naar voren slingert. Ga weer terug naar de squat positie en doe het voor de andere kant voor 60 seconden.

6. Benen en billen: Superhero jump

shape-up

Ga in een staande beweging als een soort flamingo waarbij je je ene knie omhoog doet en buigt. Houd je rechterhand achter je en je linkerhand tegen de opgetrokken knie. Wissel dit steeds af voor 60 seconden lang.

Bron: Health.com

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more