4 x gezondheidstips waarmee jij fitter de dag doorkomt

Minder stress? Fitter de dag doorkomen? Met deze 4 simpele gezondheidstips is de kans groot dat het jou gaat lukken. Ze zijn eenvoudig dus probeer ze in je dagelijkse routine in te passen! Hier komen mijn 4 gezondheidstips:

1: Stel je prioriteiten & ben niet bang om ‘nee’ te zeggen

First things first, is mijn motto! Probeer voor jezelf uit te maken wat nu vandaag echt belangrijk is en wat kan wachten tot morgen. Door te plannen, en dit ook op te schrijven bijvoorbeeld in een to-do-lijst, kan je heel wat stress vermijden. Wees wel realistisch in het op lijsten van jouw ‘to-do’s’… het moet haalbaar zijn om jouw lijstje af te werken. Probeer deze één per één af te vinken met als doel minder stress doorheen de dag. Durf ook gewoon nee zeggen tegen onverwachte zaken. Minder stress kan resulteren in een betere nachtrust, minder trek in zoetigheden en dus eventueel met al resultaat enkele kilo’s minder op lange termijn.

Gezondheidstips

2: Drink veel water

Drinken drinken en nog eens drinken! Water wel te verstaan 😉 Dat water veel voordelen heeft voor je gezondheid is niets nieuws. Maar ik wil jullie graag laten weten wat ik doe om meer water te drinken. Als ik opsta drink ik steeds 2 glazen lauw water. Zo heb ik genoeg vocht binnen om aan mijn morningrun te beginnen. Sport je niet in de ochtend, geen probleem! Het kan nooit kwaad om de ochtend te starten met enkele glazen water.

Bovendien helpt water je met afvallen.  Zo water er voor zorgen dat je minder eet. Vaak heb je namelijk geen honger maar gewoon dorst… Nog zo’n belangrijk punt. Ken je dat gevoel dat je rond 11u30 een ‘hongertje’ krijgt? Ja, ik ook… En wat blijkt? Onze hersenen geen onderscheid maken tussen honger en dorst. Wij leggen dus zelf de link naar eten. In plaats van dus tussen door te schransen kan je beter wat water drinken. Tip: Geen idee of je honger of dorst hebt? Check eens je urine! De kleur van je urine vertelt je genoeg: donkere = dorst, lichte = honger. Blijk je dan honger te hebben? Dan kun je ook nog leren verschillende soorten honger te onderscheiden.

Ben je gewoon water snel beu? Probeer je water op smaak te maken!

Gezondheidstips

3: Wandel

Ik heb een kantoorbaan, wat wil zeggen dat ik veel (lees minimaal 7 uur per dag) zit. Niet echt bevorderlijk voor mijn dagelijkse 10 000 stappen. Dus… time for action! Na het opstellen van een ‘stappenplan’ haal ik deze toch zonder probleem. Ik start de dag – zoals jullie weten – met jogging. Vaak zit ik dan al over mijn doel van 10 000 stappen. Maar omdat je daarheen de dag ook nog moet bewegen heb ik enkele tips opgesteld:

  • parkeer je auto verder van het werk, of ga te voet. Als dat laatste mogelijk is natuurlijk ;-);
  • tijdens de lunch wandel ik een half uurtje of ga ik al boodschappen doen;
  • spreek met vrienden/vriendinnen af voor een avondwandeling;
  • neem steeds de trap in plaats van de lift of roltrap;
  • Etc.

En trouwens… wandelen blijkt beter zijn om vet te verbranden dan een hardlopen. Dit zit ‘m met name in het feit dat je met een lagere hartslag langer in beweging kunt blijven. Lees ook: Calorieën verbranden met wandelen.

Gezondheidstips

4: Zet je wekker en rush minder in de ochtend

Ik ben een vroege vogel en heb daar zelf helemaal geen moeite mee. Maar toch… ook al ben jij niet zo’n ochtend mens dan nog kan ik het jou aanraden om wat vroeger op te staan. Al is dat maar een half uurtje. Door dat je vroeger opstaat ga je minder moeten ‘rushen’. Waardoor je de hele dag door minder stress hebt. Je kan bijvoorbeeld al wat huishoudwerkjes doen ’s ochtends voor dat je naar het werk gaat. Zo is er ’s avonds meer tijd om leuke dingen te doen.

Gezondheidstips

 

Zo! Dat zijn mijn gezondheidstips voor een gezondere, fittere en ook minder gestreste dag. Sommige gezondheidstips zijn misschien voor de hand liggend, maar is toch fijn om weer even op geattendeerd te worden. Hebben jullie ook nog gezondheidstips voor mij? Vast wel! Ik lees ze graag hieronder in de reacties 🙂

Liefs!

Sofie

Nog meer tijd besparen? Probeer je eten te ‘preppen’. Mandy legt uit hoe dat moet.

 

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more