3 x Waarom je met een resistance band wilt trainen + Winactie!

Onlangs publiceerden we een resitance band workout. Misschien heb je deze workout toen overgeslagen omdat je geen resistance band in huis had. Maaaarrrr.. daar kan nu verandering in komen! Want jij kan nu een resistance band winnen van Workoutgear.nl  Maar eerst: waarom zou je überhaupt willen trainen met een resistance band?

resistance band

3 x Waarom je met een resistance band wilt trainen

1: Variatie

Er zijn veel oefeningen waarbij je de resistance band kunt toepassen. Lukt het jou niet om een pull up te doen maar wil je dit wel graag kunnen? Met een resistance band kun je jezelf ondersteunen waardoor de pull up wél lukt. Je kan met de verschillende banden de oefening steeds zwaarder maken totdat het je op een gegeven moment wel lukt om het zonder hulp te doen.

2: Makkelijk te vervoeren

In tegenstelling tot gewichten, kan je een resistance band makkelijk meenemen als je op vakantie bent. Zo kun je toch nog met weerstand trainen als eigen gewicht op een gegeven moment niet meer voldoende is of je je krachttraining op vakantie wilt voortzetten. Bijkomend voordeel: de band legt een constante druk op de spieren wat niet altijd het geval is bij dumbbells!

3: Geschikt voor verschillende niveau’s

Voor zowel beginners als voor gevorderde fitgirls kan het interessant zijn om met de banden te trainen. Zeker aangezien er verschillende banden zijn! Maar ook: voor de ene oefening heb je nou eenmaal een andere weerstand nodig dan voor de andere oefeningen. Daardoor train je altijd veilig.

 

resistance bandNet als Ana geen idee wat je met een resistance band aan moet? Check deze workout!

Winactie: resistance band van Workoutgear.nl

Om het wat makkelijker te maken voor je hebben wij iets leuks voor je: een winactie waarbij je je kans maakt op een set van resistance banden (er zitten 5 banden in één set!). We geven maar liefst 5 sets weg!

Wat moet je doen?

  1. Volg @followfitgirls_com en @workoutgearnl op instagram.
  2. Zoek in onze instagramfeed naar de headerfoto van dit blogbericht en tag je meest sportieve vriendin.

Heb je geen instagram maar wil je toch nog kans maken? We verloten 1 van de 5 sets weg via het blog. Laat in een reactie weten welke oefening jij wilt gaan doen met de resistance band.

Op 1 juli maken we de 5 winnaars bekend! Succes!

 

De winnares is Alette, gefeliciteerd! De andere 4 winnaars worden via instastories bekend gemaakt!

Liefs,

Marlou & Ana

Honger? Check dit recept voor Courgette Spaghetti met Cream Cheese

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more