3 x Outdoor workouts die perfect zijn voor de lente!

Eindelijk is het weer tijd voor outdoor workouts! Met een korte broek wel te verstaan šŸ˜‰ Ben je ook zo aan het genieten van het lenteweer? Ik in ieder geval wel! Voor veel mensen is het meteen een reden om hun workout over te slaan als de zon door breekt. Terrasje hier, ijsje daar…Ā Om toch met een tevreden gevoel in bikini te kunnen paraderen deze zomer vind je in deze blog een aantal outdoor workouts die perfect zijn voor deze tijd van het jaar.

3 x ideale outdoor workouts

Fit worden en toch genieten van het mooie weer, wat wil je nog meer?

1: Hardlopen

Mijn eigen favoriete bezigheid als het om een buiten workout gaat! Een groot voordeel is dat je hier weinig voor nodig hebt en iedereen dit op zijn of haar eigen niveau kan doen. Hardlopen is goedkoop, je kunt het doen waar en wanneer je maar wilt en is ook nog eens heel goed voor je conditie!Ā Last van stress? Ook dan kan hardlopen een oplossing zijn. Hardlopen vermindert namelijk depressieve gevoelens en tijdens het hardlopen maakt je lichaam een gelukshormoon aan.Ā Ook als je wat kilo’s kwijt wilt kan hardlopen een uitvinding zijn als je de calorieĆ«n er na je workout niet weer aan eet šŸ˜‰Ā Toch niet zo’n mooi weer maar wel zin om te hardlopen? Lees dan de tips van Elles voor hardlopen bij verschillende weersomstandigheden.

2: Bootcamp

Tegenwoordig zie je heel veel groepjes mensen die samen buiten in de natuur (of park!) trainen. Je traint samen waardoor je elkaar kan motiveren en bootcamp kun je op verschillende niveau’s doen. Bij bootcamp maak je vooral gebruik van alle hulpmiddelen die buiten al aanwezig zijn zoals bankjes, de stoep, trappen of boomstammen in het bos of het park.Ā Je traint vaak met je eigen lichaam gewicht, maar vergis je hierin niet! Een lesje bootcamp kan namelijk super zwaar zijn.Ā Bang om vies te worden? Dan is deze sport niets voor jou! Persoonlijk vind ik bootcamp een hele fijne workout die je buiten kunt doen.

3: (Race) Fietsen

Fietsen is goedkoop, duurzaam en snel! Je bent namelijk drie keer zo snel als wanneer je zou wandelen. Ook is fietsen, net als alle andere sporten, super goed voor je gezondheid. Als je regelmatig fietst kun je bijvoorbeeld hartritme stoornissen zelfs met 50% verlagen. Ook helpt fietsen bij het verbeteren van je weerstand en kan fietsen ervoor zorgen dat de spijsvertering sneller en efficiĆ«nter gaat werken.Ā Fietsen kun je samen of met anderen doen en zo ontdek je op een hele goedkope manier ook nog eens de leukste plekjes. Ana pakt ook voor alles de fiets, zeker als het mooi weer is.

Wat ga jij doen?

Ik hoop dat ik je heb kunnen motiveren om deze zomer lekker buiten te sporten. Ik kan er zelf namelijk erg van genieten om eerst lekker te sporten en vervolgens neer te ploffen in het zonnetje op het terras. Balance = key, right? šŸ˜‰

Na een heerlijke workout in de buitenlucht hebt je vast trek in iets lekkers? Deze glutenvrije naambroodjes met koriander zijn echt super lekker!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Werkt het tellen van calorieƫn?

Veel mensen tellen calorieƫn als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieƫn, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more