3 x Healthy hotspots in Alkmaar voor een lunchdate

Je verwacht het misschien niet in eerste instantie, maar we hebben een paar super healthy hotspots in Alkmaar (of all places;)).  In mijn eerste blog hebben jullie een beetje kennis kunnen maken met mij maar ik heb jullie hier nog niets verteld over waar ik woon. Alkmaar dus! Alkmaar staat natuurlijk bekend om de kaas en de kaasmarkt, maar naast kaas kun je in dit provinciale stadje in Noord-Holland ook heel lekker en gezond eten en als echte foodie ga ik dus ook regelmatig op stap voor een lekkere lunch, een warm kopje thee of een vegetarisch diner. Benieuwd naar mijn favoriete hotspots in Alkmaar voor de lunch? Lees dan verder!

3 x  Healthy hotspots in Alkmaar

1. Saladebar Oogst

Bij Oogst kun je terecht voor een voedzame salade maar ook serveren ze heerlijke smoothies en soepen. Niet zo’n salade fan? De huisgemaakte wraps zijn ook top! De liefde voor lekker en verantwoord eten en drinken proef je bij Oogst, iets wat deze zaak heel bijzonder maakt. Je kunt Oogst vinden aan de rand van de stad, op loopafstand van het Centraal Station. Mocht je dan toch op reis gaan: Je kunt je maaltijd ook meenemen als je wilt. Persoonlijke service nemen ze hier ook heel serieus. Als je een allergie of dieetwens hebt passen ze de gerechten graag voor je aan. Tevens zijn alle dressings huisgemaakt en vrij van toegevoegde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen en kun je sommige gerechten en dranken ook vegetarisch of zelfs veganistisch krijgen. Mijn gouden tip voor jou? Bestel de oosterse falafel salade met een orange mood sap! Saladebar Oogst kun je vinden op Zevenhuizen 8, 1811KB te Alkmaar.

2. Sencha Lunchstore

Sencha is naast een hele fijne lunchroom een winkeltje waar je de (fairtrade) stoelen waar je op zit ook daadwerkelijk kunt kopen. Naast meubels verkopen ze ook leuke woning accessoires en kun je hier terecht voor de lekkerste taartjes van Alkmaar. Loan, de eigenaresse, probeert bijna wekelijks een nieuw recept uit. Valt de taart in de smaak? Dan wordt hij later verkocht in de lunchstore. Naast ‘ongezonde’ taartjes kun je ook regelmatig een veganistische of glutenvrije variant kiezen en zijn al haar taartjes vrij van E-nummers of andere smaakmakers. Producten zijn zo veel mogelijk biologisch en de taarten zien er ook nog eens prachtig uit. Zelf ben ik groot fan van de Red Velvet, misschien niet heel gezond, maar wel erg lekker! 😉 Lekkere trek gekregen? Sencha Lunchtstore kun je vinden op de Koorstraat 19, 1811GM in Alkmaar.

hotspots in Alkmaar

3. Lunchcafé ECHT

ECHT zit in het centrum van Alkmaar en hier kun je dagelijks terecht voor een seizoensgebonden lunch op een biologisch broodje, versgeperst sapje of taartje zonder smaakversterkers. Alle producten zijn vers en huisgemaakt en worden producten het liefst ingekocht bij de lokale, ambachtelijke leveranciers om de voedselkilometers zo laag mogelijk te houden. Er wordt dus op een bewuste en verantwoorde manier met voedsel om gegaan en wordt er zoveel mogelijk seizoensgebonden gekookt. Bij ECHT kun je genieten van een heerlijke, warme kop Oolong thee, frisse soda, açai bowl als ontbijt of green salad als lunch.
ECHT kun je vinden aan Marktstraat 4, 1811LG te Alkmaar.

Ken jij nog een healthy hotspot in Alkmaar die ik nog niet heb genoemd? Ik ben heel benieuwd naar je reactie! Of zijn en andere steden waar je graag de healthy hotspots van zou willen weten?

Liever thuis wat lekker maken? Wat dacht je van deze Healthy cheesecake cake met blauwe bessen?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more