Aahhh ontbijt! Mijn favoriet moment van de dag. Ik ben groot fan van gezonde ontbijtjes en daarom leek het me leuk om mijn drie toppers met jullie te delen.. In het weekend ben ik groot fan van pannenkoekjes en cookies on the go. Het was niet makkelijk om drie favoriete ontbijtjes te kiezen! Lees je mee?
1. FRUIT MET PLANTAARDIGE YOGHURT EN PROTEÏNEN CEREALS
Zonder twijfel mijn absolute nummer 1! Ik eet dit bijna dagelijks, zeker op werkdagen, het is snel klaar mega lekker, voedzaam en mijn honger is lang gestild. Qua fruit kies ik meestal voor bosbes, framboos of kiwi. De cereals zijn van het merk Hi Lo, de vanille amandel smaak heeft mijn voorkeur. De plantaardige yoghurt neem ik steeds de natuur-, coco’s- of amandelsmaak. INSTANT HAPPINESS 🙂
2. SMOOTHIE
Als ik ’s morgens iets meer tijd heb durf ik ook al eens een smoothie te maken. Ik koop deze nooit in de supermarkt want wie voor een kant-en-klaar mixje gaat, krijgt vaak meer suikers en vetten binnen dan gewenst.
Hoe ik deze dan maak? Lees hieronder de twee recepten:
a. Rode vruchten smoothie
Dit heb je nodig:
75 gr rode vruchten mix, uit de diepvriezer
1/2 eetlepel ahorn siroop
1/2 sap van een sinaasappel
2 eetlepels plantaardige natuur yoghurt
100 ml ongezoet amandelmelk
Doe alle ingrediënten in een blender en mixen maar.
b. Green chia smoothie
Dit heb je nodig:
1 appel,
100gr ananas,
Sap van 1/2 limoen,
1 eetlepel chia zaden,
150 gr spinazie
500 ml water.
blenden en klaar 🙂
ONTBIJT (PANNEN)KOEK
Weekends are for pancakes, en in de week gaat er een breakfast cookie on the go ook wel in. Hieronder één recept van mijn favoriete pannenkoeken en één van mijn laatste nieuwe creatie ontbijtkoeken.
a. Chia kokosnoot ontbijkoek
deze zijn vegan, 200% tasty, vrij van bloem, toegevoegde suikers en gluten vrij.
Ingrediënten
1½ eetlepel chia-zaden
¼ cup ongezoete amandelmelk
2 rijpe bananen, geplet
¾ cup havervlokken
¼ cup ongezoete geraspte kokosnoot
¼ cup fijn gehakte dadels
snufje kaneelpoeder
Zo bereid je het
Verwarm de oven op 180 graden. In een kleine kom en meng je de chia-zaden met de amandelmelk. Laat dit voor 10 minuten rusten.
Neem een nieuwe kom (iets groter) en doe er het chia-zaden mengsel in. Voeg hierbij de bananen, havervlokken, kokosrasp en kaneel. Roer alles goed onder elkaar. Tot slot voeg je ook nog de stukjes dadel toe. Roer deze zachtjes onder het beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de koekjes op. De grootte bepaal je zelf.
Plaats ze in de oven en bak voor 17 à 20 minuten.
Haal ze uit de oven, laat afkoelen en geniet!
b. Vegan rijst banaan American pancakes
Even een dansje doen want deze zijn: GUILT FREE: geen toegevoegde suikers, volledig plantaardig, glutenvrij, klaar in nog geen 15 minuten en hartverwarmend lekker.
nodig voor 10 kleine pannenkoekjes:
40 gr rijstmeel,
1/2 banaan,
snuf kaneelpoeder,
pulp van 1 vanillestok,
50 ml ongezoete amandelmelk,
1 eetlepel plantaardige platte kaas
1/2 el bakpoeder
Zo bereid je het:
mix alle ingrediënten in de foodprocessor tot je een mooi glad (niet te lopend) beslag hebt. Bak de pannenkoeken goudbruin in een koekenpan met wat kokosolie. Heerlijk met wat amandelyoghurt, passievrucht en bessen.
Als ik het nu zo bekijk heb ik duidelijk een voorkeur voor zoete ontbijten… HEERLIJK! 🙂
Veel liefs,
Sofie
PS. Ik ben ook heel benieuwd naar jullie favoriete gezonde ontbijtjes. Of ga je regelmatig voor een minder verantwoord ontbijt? Laat het me weten in een reactie!