3 dingen die ik heb geleerd van judoka Henk Grol

Zoals jullie misschien wel op instastories gezien hebben deed ik mee aan een Adidas clinic met Henk Grol. Judo stond centraal deze avond. Dat was totaal uit mijn comfortzone, maar ik heb wél een paar belangrijke lessen geleerd van Henk. Niet alleen over judo, maar ook heuse life lessons. Ik heb de avond samengevat in drie belangrijkste lessen, inclusief fotoverslag.

 

Adidas Clinic

Adidas Clinic

Ben je wel eens bij het Gymlokaal geweest? Een sportschool in Amsterdam west. Vintage 😉

Henk Grol

Henk trainde vroeger 3 keer op een dag, vanaf zijn 10e trainde hij 10 tot 12 keer per week. Hij is geboren in Veendam, maar daar kon je geen kampioen worden. Dat was voor hem een punt om naar de randstad toe te gaan, Haarlem werd de stad. Zijn leven stond in het teken van 1 ding en dat was goud winnen op de Olympische spelen, dat heeft hij helaas niet gehaald. Maar Henk heeft wel 2 keer Olympisch brons gewonnen, is 3 keer 2e geworden op het WK en tevens is hij 3 keer Europees kampioen geworden. Een topprestatie als je het mij vraagt, hij behoort tot de absolute wereldtop! Nu Henk wat ouder is kan hij niet meer zoals vroeger trainen maar alsnog traint hij 8 tot 9 keer in de week. Zijn focus ligt op kracht-, judo- en conditietraining. Henk is niet meer 24/7 bezig om goud te halen, het gaat hem om het plezier. In Tokyo hoopt hij zijn derde Olympische medaille te behalen, welke kleur maakt voor hem niet uit met alles zal hij blij zijn.

 

Adidas Clinic

Super inspirerend!

Adidas clinic met Henk Grol

Henk wil zijn passie voor judo en krachttraining met anderen delen en geeft daarom clinics en lezingen. Gedurende de clinic probeert hij niet alleen de techniek op de mat te verbeteren, maar ook wil hij de deelnemers laten inzien dat je in het leven grootse dingen kunt bereiken door hard te werken en door te zetten.

Judo is echt een intensieve workout. Je hebt er een goede conditie voor nodig en al je spieren komen aan bod. Het is hard trainen en een super zware sport!

3 dingen die Henk Grol mij heeft geleerd

1. Aanval is de beste verdediging

Laat zien dat je durft!

Adidas Clinic

Wie durft?! 😉

2. Weet waar je bent

Blijf tijdens de judo gefocust op waar je bent, al lig je op de grond of sta je. Buiten judo om kun je dit makkelijk vertalen: ben je bewust van jezelf. Waar ben je? Waar wil je naartoe? Wil je doelen behalen, dan moet je (ook) in het heden bewuste keuzes gaan maken.

Adidas Clinic

Zelf op de grond krijg ik Jip op d’r rug 😉

3. Alles draait om timing

Timing is heel belangrijk, time het juiste moment om een aanval in te zetten. Weet wanneer je wat moet doen. Wil je wat bereiken in het leven? Dan heb je discipline nodig op verschillende momenten! Om te trainen én op je voeding te letten.

Adidas Clinic

Mijn ervaring

Ik had geen idee wat ik van deze clinic kon verwachten maar het was erg leuk! Omdat ik niet wist hoe intensief de clinic zou zijn had ik ’s morgens zelf nog getraind, maar ik kan je zeggen; judo is echt een intensieve work-out. Je hebt er een goede conditie voor nodig en al je spieren komen aan bod. Het is hard trainen en een super zware sport!

 

Adidas Clinic

Met dank aan Adidas, Henk Grol en het Gymlokaal!

 

De belangrijkste les voor mij was dan ook: ga, stap uit je comfort zone! This is where the magic happens!

Ga jij ook weleens uit je comfortzone? Laat het mij in de reacties weten, ik ben benieuwd.

Veel liefs, Bianca

Ga jij ook mee doen aan onze #happydeherfstdoorchallenge?

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more