2 stuks fruit per dag, blenden mag!

Is 2 stuks fruit per dag voor jou ook zo’n uitdaging? Ben je net als ik geen fruiteter, maar iemand die een kiwi eet en daar een heel raar gezicht bij moet trekken en je appel wordt meestal bruin omdat je deze niet sneller eet dan een normaal persoon? maar denk je wel weer dagelijks aan de schijf van Vijf met 2 stuks fruit per dag, dan is een smoothie maken de perfecte uitkomst!

Smoothie met 2 stuks fruit

Er zijn genoeg recepten online te vinden, maar aangezien we altijd weinig tijd hebben voor dit soort leuke en gezonde dingen, moet het recept wel makkelijk zijn, en graag in de “normale”supermarkt te verkrijgen zijn. Want een smoothie uit mijn smoothie boekje is heel erg leuk, maar ik heb al deze ingrediënten niet standaard in huis. Wat ik meestal wel in huis haal is fruit, yoghurt en groente en hiermee maak ik dan ook het perfecte fruitdrankje met genoeg vitamientjes en 2 stuks fruit!

2 stuks fruit

Makkelijke smoothie

Elke week bedenk ik weer wat makkelijke combinaties die lekker te blenden zijn, en niet te zuur of te zoet. Voor de makkelijke smoothie die ik afgelopen weken vaak heb gemaakt heb je het volgende nodig:

 • Blender
 • halfvolle yoghurt
 • sinaasappelsap
 • diepvriesfruit Cranberry
 • diepvriesfruit ananas
 • 2 bananen

Op gevoel doe ik een beetje van alles en nog wat in de blender en mix dit tot het een glad drankje is. Je kunt natuurlijk ook in plaats van yoghurt wat groente erdoor hutselen. Een lekkere combinatie met groente is: Sinaasappelsap, spinazie en banaan.

 

2 stuks fruit

Bewaar het niet

Vaak hou je wat van je smoothie over. Je kunt dit het beste uitdelen, want nadat je smoothie is blootgesteld aan lucht en licht gaan de voedingsstoffen verloren. Probeer je drankje dus binnen ongeveer 15 minuten op te drinken. Doe dit wel rustig en zittend, want als je te gehaast je smoothie naar binnen klapt, verhindert dit weer het verteringsproces bij het opnemen van voedingsstoffen. Sowieso is het altijd beter en ook fijner om eten en drinken zittend te doen. Relax en be healthy;-)

Nog meer smoothie inspiratie nodig? kijk dan even hier

 

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more