10 redenen waarom jij nog geen Bikini Body hebt

Zoals ik in mijn vorige artikel al schreef heb je veel discipline en wilskracht nodig om je doelen te behalen. “Waar blijft die Bikini Body nou?!”, hoor ik mensen zich wel eens afvragen. Vaak denken zij te makkelijk over het behalen van doelen. Zo krijg ik ook vaak de opmerking; “Maar jij hoeft toch helemaal niet te eten als een konijn?! Je bent al super slank!” Zulk soort opmerkingen zijn vaak niet echt goede motivatie om door te gaan en zorgen er vaak voor dat je toch overstag gaat (althans dat is mijn ervaring). Je neemt toch maar dat ene chocolaatje, of die lekkere chips, maar helaas blijft het vaak niet bij dat ene chocolaatje of dat ene handje chips. Je wilt immers laten zien dat jij wél alles wel kunt eten. Maar geloof het of niet, ook ik moet hard werken voor mijn gewenste Bikini Body. Dat betekent niet dat je helemaal geen chips of chocola kunt eten. Je kunt in principe alles eten, zolang dit maar met mate is. En dat betekent vaak dat als jij bewust met voeding bezig bent, je toch dat chocolaatje of handje chips laat staan om in plaats daarvan iets te eten wat minder calorieën bevat. En waar je dan dus meer van kunt eten (yes!).

Ondertussen heb ik al redelijk leren omgaan met opmerkingen van anderen en verleidingen als bijvoorbeeld chips en chocola. Hierdoor heb ik nu duidelijk voor ogen wat ik moet doen om mijn gewenste Bikini Body te krijgen én weet ik dus ook wat dit in de weg kan staan. Deze kennis deel ik graag met jou. Hieronder 10 redenen waarom jij jouw doel waarschijnlijk (nog) niet haalt:

1. Je durft geen nee te zeggen.

Waarom wel tig redenen bedenken om niet naar de sportschool te gaan, maar geen nee durven zeggen tegen dat extra glaasje wijn? 1 glas witte wijn bevat ong. 110 kcal, tel uit je winst!

2. Je drukt te vaak de snooze knop in. 

Te laat uit bed betekent geen tijd om eten voor te bereiden. F*ck die wekker en spring uit je bed!

3. Het duurt nog een half jaar tot het zomer is, tijd genoeg!

#summerbodiesaremadeinwinter and that’s not just a stupid #, het is echt waar! Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

4. Mensen in je omgeving willen niet accepteren dat jij anders met voeding om gaat. 

En dat is de reden waarom je het niet doet?! Als er iemand in de sloot springt, spring jij er toch ook niet meteen achteraan?

5. Je valt te snel terug in je oude gewoontes.

Je hebt er jaren over gedaan om die slechte gewoontes in te bouwen, verwacht dan ook niet dat je binnen een paar weken die nieuwe gewoontes aangeleerd hebt. Give it some time!

Bikini Body Chantal

6. Je denkt dat je gezond eet.

En dat doe je ook! Maar gezond eten betekent niet dat je onbeperkt kunt eten. Die biologische yoghurt met 3 verschillende superfood toppings bevat waarschijnlijk toch echt iets meer kcal dan jij denkt.

7. Je hebt geen idee hoeveel je op een dag aan energie binnen krijgt. 

Die lekkere biologische yoghurt hoef je ’s ochtends echt niet te laten staan, maar ieder pondje gaat door het mondje. Portiecontrole is erg belangrijk.

8. Je hebt geen idee hoeveel energie je op een dag verbruikt. 

Je onderschat snel hoeveel je moet bewegen om die ene Snickers (voor de lekkere trek) weer te verbranden. Er zijn meer dan 6 miljoen mensen met een zittend beroep. Grote kans dat jij daar ook tussen zit, probeer dat maar eens goed te maken in the gym!

9. Je bent bang de vrouwelijke versie van Arnold Schwarzenegger te worden. 

Laat jij mij maar eens weten waar jij die al tegen gekomen bent! Nog niet, he? Zelfs niet de actief sportende vrouwen in de gym. Dus wees gerust. Wil jij er zo uit zien? Dan ben je de komende jaren nog wel bezig, en heel actief ook! En dan moet je ook nog eens het geluk (of beter gezegd de pech) hebben dat je hier aanleg voor hebt. En je moet van een lekker anabool snoepje houden op z’n tijd.. Haha!

10. Je hebt geen plan.

Zonder doel geen plan en zonder plan geen doel.  Dus die Bikini Body moet er komen? Dat betekent dat je NU meteen aan de slag moet. Bereid alvast je lunch voor morgen voor en app je vriend(in) meteen voor jullie volgende sportdate!

Catch me Chantal

Herken jij je in een van bovenstaande punten? Ik ben wel benieuwd waar jij meer over zou willen weten! Dan kan ik daar in een volgende blog verder op in gaan.  Hoe gaan jullie met bovenstaande punten om, of heb je nog andere dingen die je vaak tegen komt? Laat het me hieronder in een comment weten!

Liefs,
Chantal

TIP: DOE MEE AAN ONZE BIKINI CHALLENGE

Wij helpen je op weg naar je beste bikini body ever! Bestel onze Fitgirl Bikini Guide met een uitgebreid workout schema voor 8 weken, healthy recepten en tips van de fitgirls. Klik hier om de guide direct online te bestellen.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more