Is zitten echt het nieuwe roken?

Zitten is het nieuwe roken. Ik hoor en zie deze uitspraak steeds vaker voorbij komen en hoewel ik het een nogal vreemde appels-met-peren vergelijking vind, zit er vast en zeker ook een kern van waarheid in. Lang stil zitten is voor niemand goed en dat lang niet iedereen aan een half uur beweging per dag komt is toch wel vrij zorgwekkend te noemen.

Schokkend feitje

Natuurlijk is het met een kantoorbaan van 9 tot 5 een stuk lastiger om niet niet de hele tijd te zitten, maar ook hier zijn oplossingen voor en bovendien heb je in de avond (of ochtend) vaak ook nog tijd om de benen even te strekken. Dit is in ieder geval wat ik zelf altijd doe door in ieder geval na werktijd nog een rondje te hardlopen of wandelen, maar compenseer je hier dan ook mee dat je uren lang stil hebt gezeten?

Marlotte was benieuwd naar het antwoord en stuitte tijdens haar onderzoekje naar een schokkend feitje; we zitten gemiddeld zo’n 9 uur per dag. Help, dat is wel erg veel! Tijd dus om te kijken wat hier de gevolgen van zijn en wat we kunnen doen om deze gewoonte te doorbreken. Lees hier: Hoe slecht is veel zitten?

zitten-het-nieuwe-roken-2

Bron foto’s: Happily Grey

Goed nieuws voor alle pastaliefhebbers! Italiaans onderzoek heeft iets heel fijns aangetoond. Lees hier!

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more