Bootcamp doe ik al een tijdje, ik vind het heerlijk om buiten te sporten als het lekker weer is. Af en toe ruil ik mijn Bodyattack les in voor een buiten lesje Bootcamp via mijn sportschool. Mijn vriend komt van Texel en omdat we daar geregeld op bezoek gaan bij familie en we ook nog even wilden trainen had mijn vriend een Bootcamp les gemaakt door het bos en op het strand!

Wat is Bootcamp?

Bootcamp is een training gebaseerd op trainingen van het Amerikaanse leger. Tijdens deze les doe je intervaltraining, kracht- en uithoudingsoefeningen, circuittraining en hardlopen. Het leuke van Bootcamp vind ik dat het meestal in groepsverband is. De groep motiveert je om steeds verder te gaan. Tijdens mijn Bootcamp les gaan we ook wel eens boksen. Ik vind dit echt heerlijk. In de winter trek ik een thermolegging, fleecevest en handschoenen aan en heb ik geen last van de kou. Na een les bootcamp voel ik me altijd super fit en sterk en heb ik veel energie. Je wordt ook steeds uitgedaagd om net een stapje verder te gaan het maximale uit jezelf te halen . Ook ben je steeds in een andere omgeving en wat we onderweg tegen komen wordt gebruikt voor je oefeningen, denk aan trappen, stoepjes, banken en speeltoestellen. De afwisseling maakt het ook erg leuk.

Het verbetert je conditie, je coördinatie, je verbrandt vet en je ontwikkelt spierkracht.

Bootcamp is een leuke en afwisselende full body training die je zeker een keer moet proberen. Bootcamp is voor ieder niveau en er zijn altijd variaties, dus iedereen kan meedoen. Tegenwoordig kun je overal wel een Bootcamp les doen. Kijk maar eens op het internet en meld je aan voor een proefles in jouw omgeving. Ook in veel sportscholen wordt bootcamp aangeboden.

Work hard feel great!

Any ground is training ground

De oefeningen zijn allemaal Tabata. Dus 20 sec knallen en 10 sec rust. Dit doe je dan 8 keer per oefening.

Over een klein maandje gaan mijn vriend en ik de Kardinge Run doen, de meeste oefeningen zijn daar ook op ingesteld.

Oefening 1:  Het bankje gebruikte ik om step-ups te doen
Oefening 2:  Crunches
Oefening 3:  Heen en weer over de balk
Oefening 4:  Touwtje springen
Oefening 5:  Hardlopen. Dit deed ik tussen alle oefeningen door. Al met al een kleine 5 kilometer.
Oefening 6:  Burpees in het zand
Oefening 7:  Strand opgang omhoog rennen ( dit is echt zwaar)
Zorg ervoor dat je tussendoor voldoende water drinkt!
Oefening 8:  Opdrukken
Oefening 9:  Planken

Tot slot nog even rekken en strekken.

Fotor_143090029543460 Fotor_143090035719029 Fotor_14309006500456

It always seems impossible until it’s done! Dit was mijn Bootcamp Tabata training! Gaan jullie dit ook eens uitproberen? Liefs Rosa