Hay fitgirls!

Het is weer tijd voor een nieuwe workout of the day. Vandaag heb ik een hele leuke voor jullie, waar je in principe niets voor nodig hebt. Behalve dan een kaartspel. Zo werkt het: elk teken heeft een eigen oefening en het nummer dat op de kaart staat bepaalt het aantal herhalingen dat je maakt. Plaatjes gelden altijd als 10. Het leuke hieraan is dat de training zelf ook net een kaartspel wordt, want je weet nooit precies hoe de training zal verlopen. Hieronder zal ik kort de spelregels uitleggen:

#1 Bepaal voor elk teken een oefening

Je kunt hierbij natuurlijk rekening houden met de materialen die je tot je beschikking hebt. Bijvoorbeeld:

Harten – burpees

Schoppen – pull ups/push ups

Ruiten – squats

Klaver – lunges

wod kaartspel

#2 Bepaal oefeningen voor de jokers

Nu wordt het leuk: kies een opdracht voor als je de joker trekt. Bijvoorbeeld:

1e joker – 100 x touwtje springen

2e joker – 20 boxjumps

3e joker – rondje om het huis/de gym

4e joker – 1 minuut handstand

enz.

#3 Zet de timer en gaan!

Snap je een beetje wat het idee is? Dan kun je meteen aan de slag. Zet de timer op 10, 15, of 20 minuten, afhankelijk van wat je al gedaan hebt en/of wat je wilt. Zelf vind ik deze workout het leukste om met een groepje te doen. Je zal zien dat bepaalde mensen steeds dezelfde oefeningen moeten doen, wat tot hilarische situaties leidt!

wod kaartspel2

Zo zie je maar weer dat sporten echt wel leuk kan zijn. Maak er zelf een spel van en je krijgt er vanzelf lol in! Laat je het me even weten als je hem gedaan hebt?

Liefs, Ursula