In de zomer is het extra belangrijk om goed te hydrateren. We drinken de hele dag door voldoende water, maar voor de echte verkoeling is een ijsje heel welkom. Waterijsjes maken is heel simpel, kost weinig tijd en je maakt ze precies zoals je ze zelf lekker vindt. Zo kun je een aardbeienvariant maken, een bramenijsje of een combinatie ervan. Als je nou niet zo’n zoetekauwen bent, kies je bijvoorbeeld voor komkommer met munt. Groot pluspunt van zelf ijsjes maken is dat ze 100% natuurlijk zijn en dat er geen suikers en andere toevoegingen aan te pas komen. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan!

Benodigdheden

  • Blender
  • Vers fruit naar keuze
  • IJsvormpjes
  • Vriezer

waterijsjes-maken-2

Hoe ga je te werk?

Geen groots recept dit, want je gooit het fruit in de blender en vervolgens giet je het in de ijsvormpjes. Paar uur in de vriezer en je ijsjes zijn ready to eat! 

Mocht jij dit te simpel vinden, kun je kiezen voor waterijsjes met stukjes fruit. Zorg er dan voor dat je van een stuk fruit (bijvoorbeeld watermeloen) sap maakt en gooi kleine stukjes fruit in het vormpje. Daarna giet je de sap erbij en plaats je het wederom in de vriezer voor een aantal uur.

Oh en mocht je geen ijsvormpjes in huis hebben, maar wel smachten naar verkoeling, kunnen plastic bekers ook dienst doen als vormpje. Moet je ze even een half uurtje laten invriezen en daarna kun je met een beetje geluk een houten of plastic stokje (of een lepel desnoods) er rechtop in steken. 

Tot slot kun je ook water, kokosnootmelk of yoghurt toevoegen mocht je het ijsje wateriger of romiger willen hebben. De keuze is reuze!