Hoi lovelies,
Hopelijk viel week 1 in de smaak en zijn jullie klaar om nog een dag plantaardig en eiwitrijk te eten. Deze week staat er een proteïnrijke muesli op het menu, een salade met tofu en gegrilde paprika, als dinner een homemade pizza op basis van zoete aardappel en als late night snack maken we zelf gezonde borrelnootjes. READY SET GO!
WEEK 2
ONTBIJT – MUESLI OP BASIS VAN PROTEÏNEN
Onder het motto een lekker en gezond ontbijt kan ook gewoon een doos open scheuren zijn •
Hi-Lo vanille-amandel proteïnen cornflakes (te koop bij body&fit) met verse vijgen, pecannoten en ongezoete amandelmelk.
Daarbij een tas groene thee en een halve pompelmoes… HEERLLÂÂÂÂK •
LUNCH – SALADE TOFU MET GEGRILDE PAPRIKA
Koud/warme salades vind ik top! Deze is dus echt wel een favorietje •
nodig voor 1 salade:
75 gr sla mix (rucola, ijsbergsla, spinazie, veldsla,…)
50 gr kerstomaten,
enkele olijven,
1 paprika
pijnboompitten
100 gr tofu natuur
geraspte wortelen
radijs
preikiemen
peper
zout
kerriepoeder •
Snijd de tofu in plakjes en kruid ze met peper, zout en kerriepoeder. Gril ze in de oven of op een grilplaat. Dresseer het bord met de groente mengeling en plaats bovenaan de gegrilde paprika’s en tofureepjes. De paprikas plaats je zo’n 20 à 30 minuten in de oven op 180 graden •
DINNER – VEGAN PIZZA
Zoete aardappel pizzabodem vegan style • krokkie, jumiiee en healthiiiiee! Deze pizzabodem maak je met slechts 5 ingrediënten en is volledig vegan. Doe die kookshort maar al om foodies •
nodig voor 2 bodems:
1 grote zoete aardappel (zonder schil, rauw en in blokjes gesneden),
200 gr havervlokken,
3tl bakpoeder,
6tl water
1 schep whey poeder BELANGRIJK neem een smaakloze versie
1 tl olijfolie (deze laatste 3 ingrediënten gebruik ik ter vervanging van 1 ei, dit om de pizza helemaal vegan te maken) •
doe alle ingrediënten in de foodprocessor. Blend tot een vast mengsel. Neem een bakplaat met bakpapier en maak hierop de 2 bodems. Maak er een mooie ronde vorm van en een halve cm dik. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 20 minuten. Draai de bodems dan voorzichtig om. Je gaat zien dat de onderkant al mooi bruin gebakken is. Zet de bodems dan nogmaals 5 à 10 minuten in de oven et voilà… Helemaal klaar om te beleggen met al wat je lekker vindt. Mijn top combo: tomatensaus, champignons, spinazie, paprika en edel gistvlokken. Zonder twijfel de beste pizzabodem dat ik al gemaakt heb •
SNACKING TOT DE DERDE – RAUWKOST – VEGAN SHAKE – GEROOSTERDE KIKKERERWTEN
10 UUR ‘TO EARLY FOR LUNCH, BUT I NEED SOMETHING’ – RAUWKOST
Dit kan alles zijn wat je buikje graag eet. Mijn voorkeur gaat naar kerstomaten, wortel, radijzen, rauwe bloemkool,… de hoeveelheid speelt geen rol. Laat je maar eens goed gaan.
16 UUR ‘AFTERNOON CRAVING’ – VEGAN PROTEINENSHAKE
heel makkelijk deze om mee te nemen naar het werk. Je maakt ’s ochtends je shakebeker klaar, hup in je tas en om 16 uur heb je een frisse shake. Plaats hem dan wel in de ijskast op het werk •
Nodig voor 1 shake
1 schep (+/- 30gr) vegan proteïnenpoeder (smaak naar keuze)
250 ml ongezoete plantaardige melk (kokosdrink, amandelmelk, havermelk, rijstmelk) •
alles in een shakebeker, even lekker shaken en klaar •
21 UUR ‘LATE NIGHT SNACK’ – GEROOSTERDE KIKKERERWTEN
Lekkerste gezonde variant voor een hartige snack •
Blik kikkererwten in nat,
cayennepeper,
zout,
paprikakruiden •
Spoel de kikkererwten af met stromend koud water. Laat goed uitlekken en rol ze even in wat keukenpapier zodat ze droger zijn. Kruid naar believen met zout, cayennepeper en paprikapoeder. Ze zet 45 minuten in een oven van 200 graden. Voilà, je ‘cravings’ naar iets hartigs zijn onmiddellijk verbannen •
Njoy en tot volgende week •
Liefs,
Sofie
Heb jij het voedingsschema van week 1 gemist? Bekijk het artikel hier.