Wie is er nou niet dol op chocola? Zelf ben ik een enorme fan van chocolade brownies. Ik ben alleen niet iemand die vaak in de keuken gaat staan om lekkere dingen te bakken. Maar mijn vriendin Nadja wel. Zij moest voor een collega die op dieet is een verantwoorde traktatie maken. We kwamen op het idee om verantwoorde chocolade brownies te maken.

Het recept komt oorspronkelijk van Amyhealthybaking.com. En nee, deze brownies zijn niet gezond, maar wel verantwoord. Dus zeker de moeite waard om te proberen!

Wat heb je nodig voor de chocolade brownies?
– 90 Gram volkoren speltmeel
– 50 Gram cacao poeder (ongezoet)
– Kwart theelepel bakpoeder
– 28 gram gesmolten kokosolie
– 2 eieren
– 120 ml agave siroop of honing
– 70 gram Griekse yoghurt

IMG_9905

Hoe maak je de chocolade brownies?

1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Meel in een kom het speltmeel en de cacao poeder door elkaar. Voeg zout en bakpoeder toe.
2. Klop de eieren los en voeg de kokosolie toe. Zorg dat de kokosolie afgekoeld is. Voeg daarna de yoghurt en agave siroop of honing toe. Mix alles goed door elkaar. Je kan dit doen met een handmixer, garde of klopper van je keukenmachine.
3. Meng tot slot beide mengsels. Zorg dat alles goed gemengd is en je geen klontjes meer ziet. Giet het beslag in een bakblik en bak het 15-20 minuten gaar. Als je de chocolade brownie meer fudgy wil bak je ze iets korter.
4. Snijd je cake in stukjes zodat je kleine stukjes brownie hebt.

chocoladebrownie2

IMG_9914

Eet smakelijk!

Klik hier voor meer recepten van Followfitgirls.