Select Page

Mijn recepten zijn eigenlijk geen recepten maar meer ideeën van ingrediënten die voedzaam zijn, die je makkelijk bij elkaar doet en toevallig goed smaken. Dit ‘recept’ vegan wrap met falafel, groenten en hummus is ontstaan toen ik met vrienden op een zaterdagavond ging eten. We wilden iets makkelijks maken. Zij maakten als basis een Turkse pizza met yoghurtsaus en deden daar vervolgens dezelfde inhoud als ik in. Vanwege mijn vegan challenge maakten we voor mij een andere variatie, namelijk met een wrap en hummus. Ook nog eens eiwitrijker én volgens mijn eetschema van Healthadvies Breda (die chips die ik later die avond at stond niet in dat plan trouwens ;-)). Later die week maakte ik de vegan wrap met falafel, groenten en hummus nog een keer. Gewoon, omdat het kon! Ik hoefde er niet eens voor naar de winkel.

Wat heb je nodig voor deze vegan wrap met falafel, groenten en hummus?

Nou ja, eigenlijk zegt ‘vegan wrap met falafel, groenten en hummus’ het al. Maar goed, dit is wat ik er in de wrap had gerold:

  • 1 of 2 wraps (ik heb meestal de volkoren variant. Deze hebben ze niet bij de Albert Heijn maar wel bij de Vomar. Het merk is Santa Maria. Volkoren niet te verwarren met meergranen! De volkoren wraps zijn iets kleiner dus bij grote honger kan je er ook twee eten. Overigens heb ik geen wrap in mijn wrap gerold maar dat snap je vast wel;))
  • 2 eetlepels hummus naar keuze. Ik had gegrilde paprika hummus en de tweede keer die week at ik de wrap met mijn zelfgemaakte zongedroogde tomatenhummus.
  • 1 of 2 handjes sla. Rucola of ijsbergsla doen het goed!
  • komkommer
  • tomaatjes
  • paprika
  • hummus
  • falafel (ik doe er 5 tot 8 per maaltijd)Vegan wrap met falafel, groenten en hummus

Zo maak je de vegan wrap met falafel, groenten en hummus

Ik moet een beetje lachen terwijl ik dit schrijf want het is natuurlijk te simpel voor woorden maar komt ‘ie:
1. Bak de falafel in een koekenpan. Dit kan met olie, maar aangezien ik zie alleen verwarm en ze niet aanbakken gebruik ik geen olie.
2. Verwarm je wrap(s) in een pan of oven zoals op de verpakking staat uitgelegd.
3. Smeer de hummus op de wrap. Tip: doe dit alleen op de onderste helft van je wrap!
4. Doe de falafel en de groenten in de wrap. Om ‘m beter te kunnen rollen: doe de wrap niet te vol en wederom alle inhoud op de onderste helft van de wrap.

Ik had je gewaarschuwd, het is niet echt een recept. Maar wel héél lekker, voedzaam en makkelijk! En niet te vergeten vegan. Wat wil een fitgirl nog meer?

Ben je van plan om de vegan wrap met falafel, groenten en hummus te maken? Laat me dan even weten wat je van de combinatie vindt! En als je nog andere lekkere combi’s hebt dan hoor ik dit natuurlijk ook graag 🙂

X Ana

Meer vegan recepten? Kijk dan eens hier!