Misschien wisten jullie het nog niet, maar ik ben dol op koekjes! Voor Followfitgirls wordt dit mijn tweede koekjes recept. Lees hier mijn eerdere choco chip cookies recept. Dit eerdere recept is ook ontzettend lekker, het vergt alleen iets meer tijd. Het recept wat ik nu deel met jullie bevat minder ingrediënten, oftewel nog makkelijker!

Dit Vegan chocolat chip cookies recept heb ik geïnspireerd op een recept van mijn favo food blog van de minimalist baker. Tegenwoordig zijn er zoveel food sites, ook gericht op vegan gerechten dat ik veel van mijn recepten daarop inspireer.

Vegan cookies

Sinds een kleine paar maanden eet ik geheel plantaardig. Nu speur ik heel het internet af om de lekkerste plantaardige recepten te vinden en te proberen. Deze vegan chocolate chip cookies zijn lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Want naast een fulltime job als online marketeer heb ik niet heel veel tijd om elke dag uitgebreid in de keuken te staan. Snelle makkelijke gezonde recepten zijn dan meer dan welkom!

vegan chocolat chip cookies

Krijg jij al zin om deze vegan choco chip cookies te proberen? Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Er is geen excuus om ze niet te maken! Daarbij kan je heerlijk genieten van deze koekjes na je Happy  New You Challenge. Jij doet toch ook mee?

Ondertussen dat jullie het recept gaan doornemen, geniet ik van mijn avond. Niets lekkerder dan deze koekjes, met een verse gember citroen thee en een Women’s Health!

vegan chocolat chip cookies

Lekker bakken!

Voordat je deze koekjes kan bereiden moet je de onderstaande ingrediënten niet vergeten:

 • 1 banaan
 • 1 el gemengde notenpasta (andere notenpasta kan natuurlijk ook!)
 • 1 cup ontpitte dadels (10 minuten in warm water weken)
 • 3/4 cup havermeel (dit kan je zelf maken in de blender of food processor)
 • 3/4 cup amandelmeel
 • 1/2 reep pure chocolade (ik heb 99% gebruikt)

Ben je er klaar voor?!

 1. Doe de dadels in de blender en maal ze fijn. Door het malen in de blender worden de dadels kleverig.
 2. Nadat je een kleverige pasta hebt in je blender, voeg je de hele banaan en 1 eetlepel gemengde notenpasta toe. Laat hier ook weer je blender het werk doen.
 3. Dan wordt het tijd om het bovenstaande te mengen met de amandelmeel en het havermeel.
 4. Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Haal het mengsel uit de blender en transformeer het deeg tot kleine koekjes op de bakplaat. Hiervoor kan je een lepel gebruiken of je handen.
 5. Nu de koekjes klaar liggen, houd dan je chocoladereep gereed!  Brokkel of snijd stukjes chocolade van deze reep en versier je koekjes met chocolade.
 6. De koekjes bak je van 15 tot ongeveer 18 minuten. Laat ze even afkoelen en smullen maar!*

*  Bewaartip: koelkast.