Deze week mocht ik Saskia van Hilten interviewen voor onze rubriek Transformation Tuesday. Ik ken Saskia van Hotpink media, zij is collega van Janine die laatst ook meedeed aan deze rubriek. Toen ik haar de laatste keer zag vond ik dat ze er super goed uit zag en was natuurlijk héél benieuwd naar haar verhaal. In anderhalf jaar tijd is ze maar liefst 15 kg afgevallen. Tijd om haar het hemd van het lijf te vragen!

Wanneer besloot je te starten met je fit journey?

Mijn fit journey is eigenlijk 2 jaar geleden begonnen. Ik was in 1 jaar bijna 20 kilo aangekomen en woog toen 83 kilo. Ik zat niet lekker in mijn vel en iedereen om mij heen merkte dit ook. Het nichtje van mijn vriend is toen op een dag begonnen met hardlopen en vroeg of ik ook zin had om mee te gaan. Dit is eigenlijk het moment waarop bij mij het roer om ging.

transformation tuesday saskia van hilten

Hoe zit jouw fit journey eruit? Wat heb je gedaan om fitter te worden en dit resultaat te bereiken? 

Ik ben met haar gaan hardlopen en we zijn samen gaan trainen voor onze eerste recreatie loop van 8km. Doordat wij ergens voor trainden bleven we zeer gemotiveerd.

Naast het hardlopen ben ik ook gezonder gaan eten. Ik heb koolhydraten echt van mijn menu geschrapt, dus echt geen brood, rijst of aardappelen. Toen gingen de eerste 5 kilo’s er best snel af. Wij bleven gewoon hardlopen en besloten te gaan trainen voor de halve marathon. Deze hebben wij dan ook gelopen! Nog steeds een hoogte punt in mijn fitness leven!

transformation tuesday saskia van hilten

Na een jaar dit zo vol te houden ben ik 11 kilo in totaal kwijt geraakt. Helaas werd ik na een jaar geopereerd en is er toen iets misgegaan waardoor ik even uit de roulatie was. Hierdoor kwam ik weer 4,5 kilo aan. Door dit incident verloor ik ook weer even de motivatie. Tot dat ik zag  dat mijn baas Janine van Tulder ook begon aan  fanatiek sporten en aan VI begon. Het dieet van VI was eigenlijk niet echt een dieet, wij werden getraind in het feit dat het zo belangrijk is om om de 2 uur iets te eten en dan wel gezonde dingen natuurlijk. Dus veel groene, fruit en proteïne. Ook werden wij in een groepsapp geplaatst met andere mensen die ook graag wilde afvallen. Je moest eigenlijk alles wat je at logde en dus eigenlijk verantwoorde. Hierdoor dacht je echt wel 2x na over wat je ging eten want anders kreeg je dit nog heel lang te horen haha!

Daarnaast ben ik ook 3 keer in de week fanatiek gaan sporten in de gym. Elke keer dat ik ging trainen ging ik gelijk 2 uurtjes zodat je dat er ook maar op had zitten. Op de maandag ging ik gewichtheffen en zaktrainen( boksen en kickboksen op zakken), en op de overige 2 dagen ging ik TRX’en. De combinatie van dit dieet en veel sporten werkte heel goed voor mij. Ik verloor weer mijn aangekomen kilo’s en nog veel meer. Door deze combinatie ben ik in totaal weer 9 kilo afgevallen en zag mijn lichaam echt ontzettend transformeren. Ik begon spiervorming te zien en “baby” abs. Dit was een ontzettend heerlijk gevoel!

transformation tuesday saskia van hilten

transformation tuesday saskia van hilten

Hoe houd je jezelf gemotiveerd?

Door dat ik op een super gemotiveerde sportschool ben gaan trainen kwam ik ook allemaal super gemotiveerde mensen tegen. Met een van deze meiden had ik zo een goeie klik dat zij mij ook echt motiveert. Wij spreken altijd af om op vaste dagen te trainen dan ga je ook echt!

“Toen ik aan het hardlopen was had ik ook een hardloop maatje. Ik merkte dus echt dan een fit budy je echt kan helpen!”

Het zien dat je lichaam ook echt veranderd en dat je sterker en fitter wordt was voor mij ook echt een enorme motivatie. Ik doe nu 2 keer in de week TRX. Als ik terug kijk naar mijn eerste keer in de TRX touwen kon ik geen enkele oefening! Nu kan ik gewoon oefeningen in 2 touwen en blijf ik steeds uitgedaagd worden.

Daarnaast wordt je ook wel extra gemotiveerd als je opeens “baby” abs ziet doorkomen, haha!

 

 transformation tuesday saskia van hilten

Wat heb je tot nu toe bereikt en heb je nog tips voor meiden die ook zo’n vooruitgang willen boeken?

Ik heb een zeer lange weg gehad om te komen waar ik nu ben. Bij mij is het afvallen niet snel gegaan maar wel stabiel. Ik ben in 1 ½ jaar 15 kilo afgevallen en ben momenteel nog bezig om de laatste 3 kilo’s te verliezen. Mijn lichaam is helemaal veranderd ik zie nu gewoon mijn spiervorming. Dit vind ik echt heel vet om te zien! Ik wist niet dat dit ook mogelijk was voor mij! Mijn tip is eigenlijk dat het niet erg is wanneer jouw fit journey net iets langer duurt dan van de mensen om jou heen. Wees je bewust dat ieder lichaam anders is en laat je hierdoor niet demotiveren.  Elke kilo eraf is weer een kilo en ga door!

https://youtu.be/ePJxO5GWW7U

Daarnaast geef ik ook echt de tip om een fit budy te zoeken waarmee je deze journey samen kan delen. Een fit budy helpt je op de moeilijke dagen om toch te gaan trainen! Ook kan ik iedereen aanraden om te gaan VI’en of te gaan TRX’en. En last but not least; om de 2 uur eten is echt een aanrader.

Meer transformaties zien? Klik hier.

Wil jij je ook opgeven voor de rubriek Transformation Tuesday? Stuur een mail naar info@followfitgirls.com