De dinsdag staat op Followfitgirls.com altijd in het teken van een transformatie. Zo zagen we afgelopen week hoe Aaltsje in 6 maanden zo’n 30 kilo afviel. Super knap! Ik heb enorm respect voor haar en voor alle andere meiden die de strijd met de extra kilo’s aangaan en mooie resultaten boeken. Vandaag wil ik mijn transformatie graag met jullie delen. Het draait natuurlijk niet allemaal om het uiterlijk.. Ik heb geen succesverhaal van kilo’s die ik ben verloren. Sterker nog; ik ben momenteel op mijn zwaarste ooit (58 kg). En dat is voor mijn lengte (172 m.) een prima gezond gewicht. Ik heb nog nooit gezeurd over mijn gewicht en ik ben eigenlijk altijd tevreden geweest met mijn lichaam.

Ik dook de archieven in en pakte wat oude vakantiefoto’s uit 2011. Wat is de tijd gevlogen zeg.. In die tijd was ik net begonnen met mijn eigen bedrijf (Follow Fashion) en werkte ik nog fulltime bij een reclamebureau als projectmanager. Follow Fashion was een hobby die ik naast mijn werk deed maar stiekem hoopte ik steeds meer dat ik dit ooit fulltime kon gaan doen.

En nu, vier jaar later kan ik toch wel zeggen dat ik een behoorlijke transformatie heb ondergaan. Ik ben alweer ruim drie jaar fulltime ondernemer en heb tijdens mijn Helweek goed nagedacht over mezelf. Iets wat ik normaal eigenlijk maar weinig doe.. Eén van de opdrachten tijdens deze week was om te kijken naar dingen die je goed kan en waar je blij van wordt.

marlou 2011

Curacao 2011

marlou 2015

Ibiza 2015

Van een onzeker meisje naar fulltime ondernemer

Ik mag dan qua uiterlijk niet zo veel zijn veranderd, mijn innerlijk des te meer. Ik weet nog goed dat ik bij het reclamebureau als stagiaire kwam en dat ik onwijs onzeker was. “Stille wateren diepe gronden?” Vroeg mijn baas toen ooit. Ik zei dat ik gewoon wat tijd nodig had en dat ik meer een kat uit de boom kijker ben.

En nu, vier jaar later, begeleid ik zelf stagiaires. Ik krijg wekelijks mails van meiden die dolgraag stage willen lopen bij Follow Fashion of Followfitgirls, hoe leuk! Het is allemaal zo snel gegaan en daarom is het best goed om eens stil te staan bij de veranderingen in je leven. En de ontwikkeling die je zelf doormaakt.

Een kat uit de boom kijker ben ik niet meer, integendeel. Bescheiden, dat wel. Tijdens feestjes beginnen mensen vaak over mijn werk en hoe goed ik het wel niet doe of hoe goed het gaat. Dat vind ik altijd wat lastig en ik probeer het gesprek dan snel naar een ander onderwerp over te laten gaan. Niet dat ik niet graag over mijn werk praat.. (vooral met mijn ouders en mijn vriend kan ik úúren over mijn bedrijf praten, maar dat is vaak op strategisch niveau. En dan hebben we het juist over hoe we dingen beter kunnen aanpakken). Ik vind het lastig om te zeggen: “Ja joh het gaat zoooo goed, kijk eens wat ik heb bereikt!” Nee, dat zul je me niet horen zeggen. Als je mijn Helweek blogs hebt gelezen dan weet je misschien dat ik iemand ben die meer kijkt naar dingen die niet goed gaan dan naar de dingen die wel goed gaan. Eén van mijn doelen is ook om juist heel positief te worden (wel realistisch) en meer focussen op goede dingen.

O, en het wil natuurlijk niet zeggen dat ik helemaal niet meer onzeker ben. Natuurlijk ben ook ik dat.. maar de dingen waar ik tegenwoordig onzeker over ben zijn van heel andere aard dan vroeger. Dit zijn vaak dingen die met het ondernemen te maken hebben. Maar ook als ik een nieuwe workout video plaats vind ik het stiekem altijd nog spannend hoe deze ontvangen wordt. Ik vind het vreselijk om mezelf terug te zien en ben altijd een beetje bang voor de mening van anderen.

https://youtu.be/rQznS92ctl0

Eén van mijn eerste workout video’s. Een heerlijke billen en benen workout! 

transformation tuesday

Kreta 2011

transformation tuesday

Ibiza 2015

Vooruit kijken

Ik merk dat de tijd zo snel gaat en dat ik hierdoor vergeet om vooruit te kijken. Ik leef heel erg in het ‘nu’ en maak geen uitgebreide toekomstplannen. Toch wil ik de komende tijd hier wat meer mee bezig gaan. Je leeft maar één keer en het is wel goed om te weten wat je allemaal wilt doen en bereiken. Zowel privé als zakelijk.

transformation tuesday

Afgelopen week zat ik door mijn Instagram te scrollen en kwam ik deze foto (links) tegen uit 2012. Wat een dunne armpjes! Het is niet een heel groot verschil maar mijn armen en rug zijn toch wel gespierder geworden. Heb ik toch nog een transformatie foto 😉 Ik train bijna altijd thuis en stel mijn eigen workouts samen (klik hier voor videos). Momenteel volg ik de Bikini Guide van Kayla Itsines en zit ik in week 16. Daarnaast loop ik hard en tennis ik (al is dat laatste met name in de zomer).

marlou volkerink

Heb jij ook een goed verhaal voor de rubriek Transformation Tuesday? Laat het me weten! Geef je op door een mail te sturen naar info@followfitgirls.com