Select Page

Zoals ik jullie onlangs vertelde, ben ik gestart met het trainen voor de halve marathon van Amsterdam. De halve marathon van Amsterdam, de Mizuno Halve Marathon, vindt plaats op 16 oktober 2016. Het is voor mij de eerste keer dat ik hier in mijn uppie voor train. De tweede keer dat ik de uitdaging aan ga. Vandaag heb ik de derde training erop zitten en daarmee de eerste trainingsweek voor de halve marathon volbracht. Tijd voor een kleine update!

Afwisselende trainingen: Laangzaaaaaam én interval

Ik begon de eerste training op maandag. 60 minuten moest ik tussen 7:00-7:30 minuten per kilometer lopen. Lang-zaa-haaam dus! Hoewel ik voor mijn gevoel al langzaam liep, liep ik gemiddeld 6:30 mpkm. Ik liep – ondanks het benauwde weer – best lekker.

Woensdag was de tweede training: 3 x 10 minuten met 5:30-6:00 mpkm met steeds 5 minuten rust ertussen. Dat lukte ook wel aardig. Het was mijn eerste intervaltraining ever. En het is volgens mij nog niet eens helemaal interval want 10 minuten zijn best lange intervallen. Vond ik althans 😉

Na donderdag mijn verjaardag gevierd te hebben, was ik vrijdag en zaterdag niet fit. Of het door de jummy scroppino kwam of door de mosselen… Rustig aan doen was nodig. Vandaag, zondag op het moment van schrijven, wilde ik de laatste training doen: 50 minuten op 6:00-6:30 mpkm. De eerste 20 minuten gingen prima maar daarna toch wat minder lekker. Uiteindelijk waren de laatste 15 minuten echt niet top. Last van mijn maag vooral. Had ik misschien toch nog een dagje rustig aan moeten doen?

Al met al vond ik het een prima eerste week. Leuk om een keer volgens schema te lopen in plaats van naar eigen inzicht. Het schijnt veel effectiever te zijn om bijvoorbeeld lange duurlopen écht langzaam te lopen. In combinatie met interval komt het je totale prestatie ten goede aan het einde.Trainen voor de halve marathon: Week 1

Doe je ook aan hardlopen? Ben je ook ergens voor aan het trainen? En train je dan zelf of ook volgens een schema? Laat me het hieronder weten!

Kan je minimaal 60 minuten achter elkaar lopen en wil je jezelf ook uitdagen om een halve marathon (uit) te lopen? Volg mijn blogs dan. Ik deel mijn ervaring met het trainingsschema van Runnersworld.

Week 1 Programma

Training 1 60 min. ca. 7.00-7.30 minuten per km
Training 2 3×10 min. ca. 5.30-6.00 minuten per km (p= 5 min.)
Training 3 50 min. (ca. 6.30-7.00 minuten per km

X Ana

Ps. Wil je mijn challenge ook via Instagram volgen? @ana.banana.amsterdam

Nog op zoek naar een lekkere post workout maaltijd? Deze salade met eiwitten is heerlijk en gezond!