Het zijn korte, regenachtige en grijzige dagen en het is niet heel gek dat we ons minder energieker voelen dan in de zomermaanden. In de zomer heb je het gevoel dat je energie voor 10 hebt en kun je de hele dag door een stuk energieker door komen. Helaas merkt iedereen dat de energie een stuk gedaald is. Het liefst blijven we nog een uurtje langer in bed liggen, snoozen we nog 10 keer en slaan we dat ene extra workoutje in de week liever over. Maar welke tips kunnen we wel gebruiken om een stuk energieker de dag door te komen? Je leest het hier:

In de morgen

Stop met snoozen. Nog voordat je überhaupt je bed verlaat schijnt de snooze knop het al voor je te verpesten voor de rest van de dag. Het indrukken van de snooze knop zorgt er namelijk voor dat het moeilijker wordt om wakker te worden en uiteindelijk heeft dit invloed op jouw energie voor de rest van de dag. Als je een meer consistente tijd aanhoudt om wakker te worden en de snooze-knop niet gebruikt ben je van nature uit energieker deze dag. Wanneer het echt een zware taak is om uit jezelf op te staan, leer jezelf dan aan om één keer te snoozen voordat je op gaat staan.

Begin de dag gehydrateerd. Water drinken helpt je lichaam om te optimaal te presteren de rest van de dag. Als je het eerste wat je doet als je opstaat een glas water drinken is dan wordt direct je spijsvertering en gang geholpen en start de energie in je lichaam geleidelijk op. Het helpt om de avond er voor vast een glas water naast je bed klaar te zetten. Zo kun je gelijk een glas water drinken als je opstaat.

Kies het juiste ontbijt. Het eten van een verzadigd ontbijt geeft je lichaam de energie en voedingsstoffen die het nodig heeft om je energiek te voelen gedurende de dag. Een goede mix voor een verzadigd ontbijt zijn complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten. Deze voedingsstoffen zullen de balans van je bloedsuikerspiegel de hele dag helpen. Het perfecte zondagse ontbijtje met de juiste voedingsstoffen vind je hier!

Ochtend workout. Als je de dag start met een workout is dit één van de beste manieren om je de hele dag energieker voelen. En nog beter, een workout in de ochtend zorgt er voor dat je meer calorieën verbrandt dan een workout later op de dag. Ben je nou echt geen ochtend persoon? Ook geen ramp, het gaat er om dat je je lichaam goed in beweging brengt gedurende de dag. Anders ga je lopend of pak je een keer de fiets naar het werk of naar school? Meer tips om in de ochtend te gaan sporten vind je hier.

energieker

In de middag

Adem de frisse buitenlucht in. Vastzitten aan je bureau op het werk of op school kan een futloos en energieloos gevoel geven. Ga in je middagpauze eens een stukje lopen buiten en adem wat frisse buitenlucht in. Het voelt misschien onnodig om het kantoor of de school te verlaten maar je zal merken dat je terug van een wandeling met een frisse blik en dat je het werk een stuk beter en energieker kan uitvoeren dan ervoor.

Drink groene thee. We hebben het al vaker gezegd, maar drink groene thee. Het is misschien verleidelijker om naar een kop koffie te grijpen als je je vermoeid en energieloos voelt maar kies in dit geval eens bewust voor groene thee. Het geeft je lichaam een boost met een hoop extra voordelen en het zal je nachtrust een stuk minder erg verstoren dan een kop koffie gedurende de dag.

Hou je werkruimte netjes. Wanneer je bureau eruit ziet als een waar oorlogsgebied is het tijd om deze eens goed onder handen te nemen. Je voelt je namelijk een meer gestresst en druk in je hoofd als je een ongeorganiseerde werkruimte hebt. Neem een paar minuten per dag de tijd om je werkruimte op te ruimen en te organiseren. Dit geeft een rust en het lijdt je minder af van het werk wat daadwerkelijk moet gebeuren. Uiteindelijk geeft een net en opgeruimde werkruimte je meer energie tijdens een werkdag.

Eet een snack tussendoor. Hoe verleidelijk die lekkere snacks in de automaat op school of op het werk er ook uit ziet, zullen deze snacks je lichaam niet de nodige energie geven die het nodig heeft. Zorg dat je de healthy snacks bij de hand hebt en je zal minder of geen last hebben van ongezonde cravings gedurende de dag. Lees hier de favoriete tussendoortjes van Fitgirl Rosa.

energieker

In de avond

Sla het nachtmutsje over. Ben jij vaak wel in voor een klein nachtmutsje voor het slapen gaan? Dit kan je beter niet doen. Na een lange dag is het verleidelijk om een paar glazen rode wijn te drinken of jezelf te trakteren op een ander alcoholisch drankje maar alcohol kan je natuurlijke slaapritme verstoren. Ook kan je je de volgende dag enorm vermoeid voelen. Als je last hebt van minder energie is het verstandig om dat slaapmutsje voor het slapen voortaan te laten staan.

Schakel de elektronica uit. Wanneer je de elektronica de hele nacht aanhoudt heeft dat effect op je slaappatroon en je gedrag voor de volgende dag. Sluit voor het slapen alle elektronica uit en lees in plaats hiervan nog een aantal bladzijden van een boek. Het lijkt een kleine verandering maar het heeft grote gevolgen voor jouw energie de volgende dag.

Ga op tijd naar bed. Voldoende slaap is één van de beste manieren om meer energie op te wekken voor de volgende dag. Die ene extra aflevering van Netflix in de avond kijken ga je merken aan de hoeveelheid energie die je de volgende dag hebt. Luister naar je lichaam, ga lekker op tijd naar bed en zorg ervoor dat je minstens zeven uur slaap hebt elke nacht. Zo wordt je fabulous, energiek en klaar voor een nieuwe dag wakker.

Heb jij nog goede tips om energieker de dag door te komen? Laat het ons weten in de reacties hier onder!

Natuurlijk is rust ook erg belangrijk. Lees alles over hoe belangrijk rust is hier.