Afgelopen zondag kwam mijn schoonmoeder op bezoek met een super leuk cadeautje: eigen gemaakte granola! Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit nog nooit had gegeten dus ik was super benieuwd. Granola is een mix van noten, pitten, zaden en/of granen. Het lijkt een beetje op muesli maar bij granola zijn de ingrediënten geroosterd is in de oven. Super healthy en heerlijk door de yoghurt. Het recept wilde ik jullie dan ook niet onthouden:) En.. Misschien ook een leuk idee om zelf een keer cadeau te geven een een vriendin of je moeder? In ieder geval origineel! Mijn schoonmoeder had het verpakt in een mooie weckpot met een strik en handgeschreven kaartje met het recept.

zelf granola maken

zelf granola maken

Zelf granola maken

Als deze pot leeg is ga ik het natuurlijk ook zelf maken, want ik ben fan! Ik merk echt verschil wanneer ik met yoghurt en granola ontbijt ik veel langer een verzadigd gevoel heb dan wanneer ik twee boterhammetjes eet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naast granola ook fruit door de yoghurt heen te doen.

Ingrediënten

 • 95 gram hazelnoten
 • 6 eetlepels honing
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 300 gram bio havermout
 • 55 gram geraspte kokos
 • 100 gram pompoenpitten
 • 150 gram gedroogde cranberry’s

En dan.. aan de slag!

 • Hak de hazelnoten fijn (bijvoorbeeld met behulp van een vijzel)
 • Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos door elkaar
 • Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat
 • Rooster in 30 minuten in de oven op 170 graden
 • Schep het geheel elke 10 minuten even om
 • Na 30 minuten haal je het uit de oven en laat je het 1 uur afkoelen
 • Vervolgens roer je de cranberry’s en de pompoenpitten erdoor en.. klaar!

Easy & healthy, wat wil je nog meer? Mocht je deze granola nou ook zelf gaan maken, laat me even weten hoe je het vond. Ik ben benieuwd:)

 

granola recept zelf granola maken