Zoals jullie misschien hebben gelezen, is voor mij de zondagochtend het ideale moment voor een heerlijk ontbijtje. Even genieten van iets anders dan mijn standaard havermout-eiwit shake. Een paar weken geleden ging ik voor even terug in de tijd met dit wentelteefjes recept. Ik was even vergeten hoe dit smaakte, maar het is nog altijd mega lekker en makkelijk te maken!
Wentelteefjes recept
Wat heb je nodig uit je keukenkastje?
Diep bord / kom
Vork
Bakpan
Ingrediënten voor de wentelteefjes
Voor 2 personen gebruik je:
- 2 el bloem (ik heb speltbloem gebruikt)
- 1 tl kaneel
- 120-150 ml amandel melk (mag ook andere melk zijn)
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- olie (om te bakken) (ik heb kokosolie gebruikt)
- 4 sneetjes brood (ik heb volkorenbrood gebruikt)
- Optioneel: vers fruit evt. wat ahornsiroop of poedersuiker (als je het iets ongezonder wilt maken)
Wentelteefjes bereiden
- Meng de amandelmelk, kaneel, bloem, vanille en zout goed met elkaar in een diep bord of kom. Zorg ervoor dat je bord groot genoeg is zodat je er een sneetje brood in kan leggen.
- Snijd de korstjes rondom van je boterhammen af.
- Zet een pan op het vuur en laat deze warm worden, vervolgens smelt je de kokosolie in deze pan.
- Leg nu je sneetjes brood (1 voor 1) in het mengsel. Eerst de ene kant, dan de andere kant. Laat het brood vervolgens even uitlekken en bak het brood hierna aan beide kanten bruin in de pan.
- Snijd de sneetjes schuin door midden en leg ze op een bord.
- Top de wentelteefjes af met fruit naar keuze. Ik heb aardbeien, banaan en blauwe bessen gebruikt.
- Wil je het geheel nog zoeter en/of iets slechter maken? Giet er dan nog wat Ahornsiroop overheen, of bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker.
Kijk uit! Deze wentelteefjes zijn erg verslavend. Gaan jullie deze wentelteefjes ook maken? Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.
Ontbijt inspiratie nodig? Lees dan eens de 3x favoriete ontbijtjes van Sofie