Dat ik dol ben op courgettespaghetti als pastavervanger dat weten jullie onderhand wel. Maar laatst vond ik een andere vervanger voor pasta en noodles: taugé. Zonder Betty was ik hier niet zo snel op gekomen. Ik moet zeggen, dat knapperige van de taugé heeft echt wel wat. Toen ik dit recept vond, besloot ik het meteen uit te gaan proberen.

Ingrediënten voor één portie:

 • 150 gram biefstuk of biefstukpuntjes,
 • 1 teentjes knoflook,
 • ½ gele paprika,
 • 100 gram sugarsnaps,
 • 200 gram broccoli,
 • 100 gram tauge,
 • 30 ml Teriyakisaus (kant en klaar maar is ook makkelijk zelf te maken; ik gebruikte deze van Go-Tan)
 • 2,5 ml (sesam)olie,
 • peper & zout,
 • Evt. sesamzaadjes.

Bereiding:

 1. Dep de biefstuk droog, met een stuk keukenpapier en snijd vervolgens in reepjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd vervolgens in grove blokjes. Snijd de uiteindes van de sugarsnaps en verwijder de ‘draad’. Was de broccoli en snijd in kleine hapklare roosjes.
 2. Verhit een scheutje (sesam)olie in de wok, op hoog vuur. Als je niet teveel olie wilt gebruiken kun je een beetje olie in de pan doen en dit met een keukenpapiertje uitsmeren over de bodem van de pan. Bak hierin de biefstuk reepjes rondom aan gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en paprika toe en bak mee gedurende 1 minuut.  Vervolgens voeg je de sugarsnaps en broccoliroosjes toe en bak deze rondom aan gedurende 2 minuten.
 3. Schenk een scheut teriyakisaus toe en roerbak deze kort mee om op te warmen. Voeg tot slot de tauge toe en wok gedurende 2 minuten (niet langer! Dan wordt de taugé zo zacht) om deze beetgaar te maken. Breng op smaak met zout & peper en serveer de taughetti met biefreepjes in Teriyakisaus direct. Eventueel kun je nog wat sesamzaadjes roosteren en deze eroverheen strooien.

Voedingswaarden

Calorieën 270
Koolhydraten 16 gram
Vetten 5 gram
Eiwitten 37 gram

Tauge 2

Jum, jum, jummmmmm! Do I need to say more? Enjoy! En heb je zelf nog tips voor dit gerecht dan hoor ik het uiteraard graag. Heb jij een goede pastavervanger? Of vind je het vervangen niet nodig? Dan kan je dit gerecht natuurlijk ook met noodles maken. Er is namelijk niets mis met koolhydraten (deze heb je zelfs nodig), alleen zit ik dan snel aan mijn caloriebudget dus ik zoek liever naar alternatieven. Zo bewaar ik echte pasta voor de speciale momenten, bijvoorbeeld wanneer mijn schoonvader heerlijke lasagne maakt!

X Ana