Sporttrend: Jumping Fitness

Jumping Fitness is helemaal hot op dit moment. En ik als fitgirl en ex turnster wilde dit graag uitproberen! Op vakantie heb ik ook even heerlijk op een reuze trampoline gesprongen en menn wat was ik kapot toen ik eraf kwam. Vroeger zat ik op turnen en hadden vriendinnen van die grote trampolines in de tuin waar ik geregeld salto’s op maakte. Heerlijk! Hierdoor was ik denk ik ook meteen enthousiast bij het lezen van Jumping Fitness! Samen met Marlou gingen we naar een sportschool in Groningen om een proeflesje mee te doen. Ik had een filmpje gezien van te voren en dacht..jeetje wat een energieke boel..ik weet niet of ik dat wel zo snel kan, zal je net zien dat ik van die trampoline pleur, maar niks van minder waar. lees snel onze ervaring

Wat is Jumping Fitness?

Tijdens deze groepsles ga je op een eigen trampoline een conditietraining uitvoeren op aanwijzing van een instructeur.  Je voert hierbij traditionele aerobic passen uit. Omdat de ondergrond veerkrachtig is, is deze workout minder belastend voor je gewrichten dan op een vaste ondergrond. De combinatie van snelle sprints op de trampoline en trage sprongen afkomstig uit de krachttraining, stimuleert de vetverbranding van het lichaam sterk. Ook verbeter je tijdens deze les je lichamelijke balans. De specifieke evenwichtstraining versterkt vooral de diepe rugspieren, die normaal moeilijk te trainen zijn.

Jumping fitness

Waarom Jumping Fitness?

 1. Je verbetert je balans
 2. Bij Jumping Fitness speel je met de zwaartekracht. Hierdoor worden meer dan 400 spieren aangespannen en ontspannen. meer dan in elke andere duursport.
 3. Je versterkt je buik, benen en billen
 4. Het vermindert stress. Ik werd helemaal blij en vrolijk van deze les.
 5. Vetverbranding. je verbrandt drie keer zoveel calorieën als tijdens het joggen
 6. Bevordert je stofwisseling, hart, bloedsomloop en lymfestelsel

 Voor wie is het geschikt?

Het is geschikt voor iedereen omdat je op je eigen niveau kan meedoen. De sprongen en technieken leer je gemakkelijk.

Wat vonden wij ervan?

Wij vonden deze les echt super gaaf! In het begin was het wel even giebelen en vooral omdat ik nogal te hoog sprong haha, maar uiteindelijk kreeg ik door en ging het super goed. Ook de muziek erbij maakt dat het echt een super gave les is. Ik denk zeker niet dat dit de laatste keer was.

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

 • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
 • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
 • Zowel voor beginners als voor gevorderden
 • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
 • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more