Sporten op vakantie, do or don’t? Mijn vakantiedagen voor dit jaar zitten er weer op. Oef, daar word ik wel een beetje verdrietig van als ik er aan denk dat we pas halverwege 2017 zitten. Ach ja, ik heb wel een relaxt half jaar gehad! Ik neem eigenlijk altijd wel sportspullen meeneem op vakantie. Ik kijk dan wel altijd ter plekke of ik zin heb om te sporten.  Sporten op vakantie is voor mij: niks moet, alles mag. Het is tenslotte vakantie! Ik was voordat ik twee weken naar Spanje ging ook nog een week flink ziek geweest – keelontsteking – dus de vraag was al wel hoe fit ik dan überhaupt zou zijn. Voor jullie hield ik een sportdagboekje bij tijdens mijn vakantie. Expres geen eetdagboek, want dat vind ik veel te confronterend tijdens de vakantie 😉

Sporten op vakantie: Spanje 28 juni t/m 12 juli

Dag 1 – Woensdag 28 juni

Dit is onze reisdag. Geen sporten voor mij! Wel een gebroken nacht en door het slaaptekort uiteindelijk ook veel meer gegeten dan goed was voor zo’n dag.

Dag 2 – Donderdag 29 juni

Samen met Bas en mijn tante Yeltje maken we een hike door los Guajares. In totaal hebben we 7 km gelopen, niet heel veel maar daar doen we 2,5 uur over. Het is tenslotte berg op en af.

Sporten op vakantie

Dag 3 – Vrijdag 30 juni

Stranddag! Geen sporten.

Dag 4 – Zaterdag 1 juli

Ik zet de wekker rond 8.00 uur en sta op tijd op om een lekker rondje te gaan hardlopen door Motril en strand. Ik ren zonder doel. Dat resulteert in een rondje van 9 km. Heerlijk! In de avond maken we nog een lange wandeling door el Albayzin, de mooiste wijk van Granada.

Sporten op vakantie

Dag 5 – Zondag 2 juli

Ook deze dag zet ik mijn wekker om een rondje te kunnen lopen in het dorp waar mijn vader woont. Het doel is 5 km maar wel zonder tijd- of snelheidsdoel. Gelukkig maar, want met die bergen lopen valt nog vies tegen!

De rest van de dag wandelen we door Capileira, een bergdorpje in las Alpujarras.

Dag 6 – Maandag 3 juli

Het bevalt me wel om hardlopend mijn dag te beginnen. Vandaag maak ik een rondje van 6 km. Het is bewolkt maar daardoor wel heel benauwd en plakkerig. Ik pak zelfs nog wat druppels mee! In de middag maken we nog twee duiken bij Almuñecar.Sporten op vakantie

Dag 7 – Dinsdag 4 juli

Samen met Bas en mijn tante (Yeltje weer!) staan we op tijd op. We gaan vandaag de Mulhacen beklimmen. Dit is de hoogste berg van het Iberisch schiereiland (Portugal + Spanje excl. Canarische eilanden). Een mooie hike, op behoorlijke hoogte. Ik vind het wel spannend of ik wat merk van de hoogte. Bovendien zit er maar nét genoeg tijd tussen onze duik en deze hike, dus dat hebben we niet heel handig gedaan.

Sporten op vakantie

Dag 8 – Woensdag 5 juli

Wat we gisteren omhoog hebben gelopen, moeten we nu ook weer naar beneden lopen. In totaal wandelen we deze 2 dagen dus 14 uur. Super toffe landschappen!

Dag 9 – Donderdag 6 juli

Ik weet niet waar ik de energie vandaan haal maar ik ren deze ochtend 8 km. Wel mega traag overigens, daar doe ik namelijk bijna een uur over.

Dag 10 – Vrijdag 7 juli

Helemaal niks! Luieren op het strand

Sporten op vakantie

Dag 11 – Zaterdag 8 juli

Een kort rondje van 5 km voordat we in de auto stappen richting Malaga waar we een huisje hebben gehuurd.

Sporten op vakantie

Dag 12 – Zondag 9 juli

Beetje rondwandelen door de straten van Estepona.

Dag 13 – Maandag 10 juli

Dagtripje naar Gibraltar zorgt voor 33.000 stappen op de teller!

Dag 14 – Dinsdag 11 juli

Luieren op mijn luie reet bij het zwembad. All. Day. Long….!

Sporten op vakantie

Dag 15 – Woensdag 12 juli

Ben weer thuis, joehoeeee! Niks gesport hoor.

Sporten op vakantie – nabeschouwing

Zoals je ziet heb ik alles behalve stil gezeten. Maar daarbij moet ik wel zeggen dat ik hier buiten om erg weinig heb bewogen. Omdat we het grootste deel op familiebezoek waren, heb ik bijvoorbeeld niet veel de stad  (Motril/Granada) verkend. Als ik in de ochtend ging hardlopen, dan zat ik daarna wel de hele dag stil. Of liggend op het strand. Ik kan me voorstellen als je dit zo ziet dat het lijkt alsof ik niets anders doe dan hardlopen op vakantie maar niets is minder waar. De hoofdmoot is toch echt wel relaxen geweest, maar omdat je nu geen inzicht hebt in de rest van de activiteiten lijkt het alsof ik alleen maar sport op vakantie. Don’t let social media fool you!

Nu ben ik wel benieuwd: hoe ziet jouw vakantie eruit? Ga je juist op pad om te sporten op vakantie, of juist helemaal niet? Of zoek je ook daarin juist weer de balans? Ik hoor het graag!

X Ana

Vind je het moeilijk om te sporten op vakantie? Wij hebben tips voor je!