Select Page

Ik ga meestal alleen op pad om te sporten. Ik heb wel eens gesport met vriendinnen, maar een goede match vinden blijkt toch lastig. Vriendinnen haakten bijvoorbeeld af, 0f we vonden niet dezelfde dingen leuk, waardoor we uiteindelijk allebei een andere kant op gingen. Toch heeft sporten met een maatje veel voordelen. Zo is sporten met een maatje natuurlijk veel gezelliger dan alleen, maar  je kunt je ook een beetje aan elkaar optrekken. Je wilt natuurlijk niet onder doen voor de ander! Je maatje doet 15 burpees? Dan stop jij natuurlijk ook niet na 10! Ook heb je een extra stok achter de deur om te gaan sportenwant de ander rekent op jou. Als je alleen gaat, ben je veel sneller geneigd om toch op de bank te ploffen. In deze blog lees je meer over sporten met een maatje!

Groepslessen

Heb je geen sportmaatje, maar wil je wel die stok achter de deur? Dan zijn groepslessen een goede keus. Je moet er op een bepaald tijdstip zijn, en als je eenmaal binnen staat in een groep gelijkgestemden, houd je dat uurtje gemakkelijk vol. Maak gewoon een afspraak met jezelf en blok dat uurtje (of die uurtjes) in je agenda.

Sporten met een maatje: personal trainer

Vind je groepslessen niet zo leuk en wil je meer persoonlijke begeleiding? Dan kan je voor een personal coach. Je kunt hier in je eentje gebruik van maken, maar dat is vaak wel prijzig. Meestal kun je ook met een eigen samengesteld groepje met een personal coach aan de slag gaan. Dan kun je de kosten delen. Het voordeel ten opzichte van een groepsles is dat de druk om te gaan groter is, het is wat duurder dus afzeggen doe je minder snel én je krijgt dus meer persoonlijke begeleiding.

Hoewel ik inmiddels al heel wat jaren alleen sportook moet zeggen dat ik dat best goed volhoud, leek het me ook wel weer eens leuk om samen met iemand te gaan. Aangezien Ana en ik toch al hadden afgesproken in Breda voor onze vetmeting bij Healthadvies Breda, besloten we samen een personal training te gaan volgen bij Twenty Two Gym & Juice in Eindhoven. Deze nieuwe gym in Eindhoven is een combinatie van een (personal)trainingsstudio en een juicebar. Wij kregen een training van Lonneke.

Sporten-met-een-maatje-1

Lonneke had een leuke training voor ons bedacht. We begonnen met een warming up op de crosstrainer. Daarna kregen we een spel kaarten (of eigenlijk 2), waarvan je er steeds eentje om moest draaien. Elke kaart betekende een bepaalde oefening. Het cijfer gaf aan hoe vaak je de oefening moest doen. Draaide je bijvoorbeeld klaveren 8 om, dan moest je 8 keer squatten. Draaide je harten 4 om, dan moest je 4 sit ups doen. Zo moesten we allebei onze eigen oefeningen afwerken, maar als een van beiden een joker omdraaide, moesten we allebei 10 burpees doen. Je kunt je wel voorstellen dat we aardig stonden te zweten toen we door het stapeltje heen waren! Omdat we allebei aangaven dat we niet heel flexibel waren, deed Lonneke nog een aantal mobiliteitsoefeningen met ons.

Sporten-met-een-maatje-2

Ik vond het heel leuk om samen met Ana te trainen. Dat was echt sporten met een maatje! We deden niet voor elkaar onder, en toen Ana aan het eind een grotere stapel kaarten had, was ik toch een beetje teleurgesteld, haha. Je maakt er stiekem toch een beetje een wedstrijd van. En als je aan het eind met zijn tweeën moe en bezweet naar buiten komt, schept dat toch een band. Na afloop hebben we een lekkere juice gedronken bij Twenty Two Gym & Juice!

 

 

Door te sporten met een maatje heb je toch net wat meer lol in je work out en ga je net wat verder. Waar je in je eentje misschien al had opgegeven, wil je met je maatje erbij toch nog even een extra herhaling doen. En het is natuurlijk ook veel gezelliger om na de training samen wat te drinken en bij te kletsen.  Sporten jullie altijd alleen? Of ga je toch  liever sporten met een maatje?

Liefs, Ellen

En als je dan gaat sporten, wat zit er in je sporttas? Lees wat Ellen en Ana op sleeptouw nemen.