De eerste zonnestralen schijnen volop, je hebt meer energie, komt makkelijker je bed uit en je dikke winterlaarzen worden ingeruild voor sneakers. Je goede voornemens ben je halverwege februari in de overvolle sportschool kwijtgeraakt en die verdwaalde krokus bij de buren maakt je bewust dat de zomer er aan komt. Een sportieve lente, hoe pak je dat aan?

Zodra de zon begint te schijnen, zit ik lekkerder in mijn vel. Het is niet dat ik iedere winter depressief mezelf verstop, maar toch doen die zonnestralen het goed op mijn humeur. In de lente doe ik naast mijn vaste routine trainingen vaak een extra rondje hardlopen, doe ik een extra lesje Bootcamp mee en pak ik sneller de fiets.

De volgende tips helpen je naar een sportieve lente!

Doe het voor jezelf
Op de allereerste plek, doe het voor jezelf! Doe het niet voor je vriend, de buurvrouw, je trouwe viervoeter en je moeder maar maak een investering voor je eigen lichaam en geest. Het zou kunnen dat je buurvrouw het te overdreven vindt en je moeder je erin steunt. Trek gewoon niks van anderen aan want het is jouw leven.

Denk niet te groot
Het eerste lente zonnetje begon te schijnen en ik trok meteen mijn hardloopschoenen aan. Na een winter lang mezelf verstopt te hebben in de sportschool en de enige rondjes die ik rende tijdens Bootcamp was, liep ik iets te hard van stapel. Ik rende kilometers hard, zonder rust want tsja dat deed ik ook vóór de winter. De volgende ochtend spierpijn ten top. Mijn tip begin klein, het fit worden heeft tijd nodig. Je ziet al snel vooruitgang als je, je lichaam niet overbelast.

Vooruitgang
Het is toch heerlijk als je merkt dat je, je conditie vergroot of dat je meer gewicht kunt tillen. Houd dus je vooruitgang bij! En dan bedoel ik niet die weegschaal waar voornamelijk vrouwen zich nogal druk om kunnen maken. Spieren wegen zwaarder dan vet. Maak om de zoveel weken foto’s van jezelf en leg ze naast elkaar. Gegarandeerd dat die foto’s een betere progressie laten zien dan dat stomme weegschaalgetalletje!

Have Fun
Als laatste tip, maar misschien wel de belangrijkste maak het voor jezelf leuk! Sporten hoeft geen saaie martelgang te zijn. Doe je oordopjes in en zet je leukste spotify lijstje aan, sleur je beste vriendin mee, beloon jezelf met een leuke sportoutfit en het allerbelangrijkste; Geniet!