Afgelopen week heb ik weer een keer bijgehouden wat ik zoal at en wat ik deed aan sportieve activiteiten. In mijn vorige blog vertelde ik al dat ik door de verhuizing en verbouwing even wat minder bezig was met sporten en verantwoord eten. Maar 4 december vlieg ik naar Curacao en daarom heb ik me voorgenomen om weer wat meer te sporten en beter te eten. Tijdens de verbouwing konden we de keuken een week lang niet gebruiken dus je begrijpt dat we dan wat sneller naar thuisbezorgd.nl surfden;) Gelukkig hebben we ook lieve vrienden waar we af en toe bij mochten eten zodat we toch nog wat vitamientjes binnenkregen.

Momenteel zitten we nog steeds midden in de verbouwing. In deze blog lees je meer hierover! Tijd om even terug te blikken naar vorige week:

Maandag

Ontbijt: een tijgertarwe boterham met ham

Lunch: twee tijgertarwe boterhammen met pindakaas en banaan

Tussendoor: wat chocoladepepernoten op kantoor en een peer

Avondeten: rijst met hamlapjes, champignons en bonen + wat kroepoek

Drinken: de hele dag verse muntthee, groene thee en water gedronken en s’ochtends een cappuccino

Activiteit: na het werk 5 km. hardgelopen en s’ochtends geklust (kozijnen geschuurd en geverfd)

eetdagboek fitgirl

Dinsdag

Ontbijt: twee meergranen beschuitjes met kaas

Lunch: twee tijgertarwe boterhammen met avocado en tomaat

Tussendoor: een paar chocoladepepernoten op kantoor en s’avonds een appelgebakje

Avondeten: spruitjes met pangasiusfilet en aardappeltjes uit de airfryer

Drinken: de hele dag groene thee en water gedronken en s’middags een cappuccino

Activiteit: BBG Kayla Itsines workout billen, armen en buik.

eetdagboek fitgirl

Woensdag

Ontbijt: twee meergranen beschuitjes met kaas

Lunch: twee Liefde & Passie meergranen boterhammen met avocado

Tussendoor: een paar pepernoten op kantoor en tijdens kraamvisite een chocoladebonbon en wat M&M’s

Avondeten: kipgehakt met broccoli, champignons en spekjes

Drinken: de hele dag groene thee en water gedronken en s’avonds twee kopjes cappuccino

Activiteit: geen, gingen s’avonds gezellig bij vrienden op kraamvisite

eetdagboek fitgirl

Donderdag

Ontbijt: twee Liefde & Passie meergranen boterhammen met pindakaas en banaan

Lunch: twee Liefde & Passie meergranen boterhammen met hummus

Tussendoor: Een appel met kaneel

Avondeten: bietenrisotto met rucola en portobello’s

Drinken: de hele dag groene thee en water gedronken. Tijdens het etentje met een vriendin neem ik één droge witte wijn en een cappuccino.

Activiteit: s’ochtends Kayla’s BBG buikspieren workout

Vrijdag

Ontbijt: een beschuitje met kaas en een gekookt ei

Lunch: Broodje kip, pesto, zongedroogde tomaat en rucola & een chocolade croissant

Tussendoor: Appel met kaneel

Avondeten: Maaltijdsalade met spinazie, kip, mango, notenmix, avocado en vijgen

Drinken: de hele dag groene thee en water gedronken. Tijdens het feestje neem ik vier wijntjes, een glas bubbels en een cola

Activiteit: op stap geweest dus lekker veel gedanst 🙂

eetdagboek fitgirl

Zaterdag

Ontbijt: twee kaiserbolletjes (één met kaas en één met hagelslag)

Lunch: Overgeslagen (want: ik ga een hele lekkere taart maken dus dat wordt mijn late lunch)

Tussendoor: Dé oreo taart die ik met Sanne maakte (klik hier voor het recept). S’avonds tijdens de borrel neem ik wat bugel chipjes en een paar plakjes droge worst

Avondeten: Maaltijdsalade met spinazie, spekjes, mango, notenmix, avocado en vijgen en een varkenshaasje met champigons en roomsaus + wat aardappeltjes uit de airfryer

Drinken: de hele dag thee en water gedronken. S’avonds neem ik twee cappuccino’s en twee rode wijntjes

Activiteit: S’middags Kayla’s benen, armen en buik workout gedaan

eetdagboek fitgirl

Zondag

Ontbijt: twee kaiserbolletjes (één met ham en één met hagelslag)

Lunch: twee zachte bolletjes (één met kaas en één met hagelslag)

Tussendoor: Een half stukje oreo taart (moet nog genoeg overhouden voor de meiden op kantoor)

Avondeten: Na het klussen zijn we kapot en halen we een patatje met een kroketje

Drinken: de hele dag thee en water gedronken. Bij het avondeten neem ik een cola’tje

Activiteit: 45 minuten gewandeld en geklust.

 

Zo, dat was mijn week in een vogelvlucht. Verbaast het je? Ik krijg best regelmatig opmerkingen van mensen die denken dat ik alleen maar gezond eet en niet snack. Nou, dat is dus niet het geval. Ik hou van lekker eten en ik doe waar ik me goed bij voel. Dat houdt dus in dat ik oprecht geniet van een patatje op z’n tijd en dat ik gewoon kaas op mijn brood eet. Ook al is dat misschien niet helemaal wat je van een ‘fitgirl’ verwacht. Ik beweeg genoeg en voel me hier goed bij. Natuurlijk probeer ik wel verantwoorde keuzes te maken en drink ik bijvoorbeeld bewust bijna nooit frisdrank en eet ik zo gevarieerd mogelijk. Aan calorieën tellen doe ik ook absoluut niet en dat is ook niet nodig want ik blijf eigenlijk altijd op hetzelfde gewicht. Bovendien heb ik wel belangrijkere dingen aan mijn hoofd;) Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik de laatste tijd een beetje opgebrand ben van alle drukte rondom het klussen en verhuizen. Ik merk dat ik dan ook eerder snak naar dingen als chocola. Maar straks kan ik lekker bijkomen op Curacao, can’t wait!

Lees hier meer sport- en eetdagboeken.