Spiermassa creëren; mijn bulkproces

Na het verlagen van mijn vetpercentage kwam ik op een punt dat ik geen progressie meer maakte. Ik trainde 5 a 6 keer per week. De lijnen van mijn spieren waren zichtbaar en iedereen die het ook maar vroeg, kreeg toestemming om even aan mijn buik te voelen of mocht zich tot vermoeiends toe amuseren van een mini modeshow in mijn sport bh. Helaas werden de lijnen niet nog zichtbaarder en echt sterker werd ik ook niet. Daarom besloot ik drie maanden geleden om een andere fase in te gaan; spiermassa opbouwen.

Trainen als een bodybuilder

Het is voor vrouwen vele malen lastiger om spiermassa op te bouwen dan voor mannen het geval is. Dit heeft onder andere te maken met de hormoonhuishouding van vrouwen. Gelukkig hoeven, wij vrouwen, ons dus niet druk te maken om op een dag als Hulk wakker te worden. Maar mijn trainingsschema is wel vergelijkbaar met die bodybuilder van de sportschool; korte herhalingen en zware gewichten. Het belangrijkste tijdens mijn trainingen is om mijn lichaam te blijven prikkelen om progressie ter boeken.

Eten, eten en nog meer eten

Ik train om spiermassa te creëren maar de juiste voeding hierbij is onmisbaar en dient als ondersteuning in dit proces. Dit voedingsproces wordt ook wel bulken genoemd. Bulken is geen excuus om jezelf helemaal vol te vreten. Bulken betekent een calorie overschot creëren in de juiste voedingsverhoudingen. Ik kwam erachter dat ik veel meer koolhydraten moest eten dan dat ik gewend was. Mijn magere kwark werd ingeruild voor Griekse volle yoghurt, mijn lunchsalades werden opgevuld met volkoren pasta en de rijstwafels met appelstroop zijn niet aan te slepen. Maar mijn comfortzone verlaten bleek toch lastiger dan ik dacht. Kan ik op dit proces vertrouwen? Krijg ik wel resultaat en zo,ja wanneer?

Spiermassa opbouwen kost tijd, veel tijd. En het liefst wil ik meteen resultaat zien. Na een paar weken had ik dan eindelijk volledig de knop omgezet; ik ga vier maanden bulken om daarna mijn vetpercentage weer te verlagen.

Blauwbekken is verleden tijd

En wat een energie heb ik de afgelopen tijd, mijn lichaam heeft voldoende voeding om kei hard te knallen in de gym. Mijn onesie fleece pyjama heb ik in de kast opgeborgen, want een koolhydraatarm voedingspatroon zorgde ervoor dat de tempratuur van mij handen en voeten op graadje vriespunt stonden. Maar het grootste voordeel is toch wel zonder schuldgevoel die extra spelt pannenkoek of het grootste stuk havermout pizza naar binnen kan werken.

Persoonlijk record opdrukken 

Mijn billen zijn nog niet zoals die van Kim Kardashian maar ze komen iedere week een stapje dichterbij. Mijn spierballen groeien en ik heb mijn pr push ups al meerdere malen verbeterd.
Ik heb wel mijn zichtbare buikspieren moeten inleveren en mijn broeken zitten allemaal wat strakker. Dat extra laagje verstop ik onder een dikke trui. Maar stiekem kan ik niet wachten om straks mijn amateuristische  mini modeshow  weer in de huiskamer op te voeren.

Liefs,  Yana

HELLO NEW YOU
BENEN EN BILLEN WORKOUT VIDEO

  • Korte en krachtige billen en benen workout zonder gewichten
  • Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je ‘m direct in je inbox!
  • Zowel voor beginners als voor gevorderden
  • Na afloop voel jij je energieker en is je stressniveau gezakt
  • Je ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te trainen, samen met mij!

"*" indicates required fields

Voornaam*

READY OM WEER LEKKER IN JE VEL TE ZITTEN?

Werkt het tellen van calorieën?

Werkt het tellen van calorieën?

Veel mensen tellen calorieën als ze af willen vallen. Bij recepten staat vaak het aantal calorieën, soms zelfs op de menukaart in een restaurant en je hebt er allerlei Apps voor. Maar werkt het...

read more
Couscous salade met ovengroenten

Couscous salade met ovengroenten

Deze couscous salade met ovengroenten is niet alleen heel makkelijk te maken, hij is ook super lekker en vol met gezonde vitaminen en eiwitten. Ik vind 'em heerlijk en hoop dat jij dat jij ook...

read more